Relaţii: Computerul, a doua soţie?

De Lumea Femeilor, pe

Ai auzit de cupluri care divorţează din cauza computerului şi nu-ţi vine a crede? Ei bine, instanţele judecătoreşti sunt pline de asemenea situaţii…
Credeai că un computer în casă e foarte util, pentru că te scapă de plata unor facturi. Totuşi, soţul tău a devenit dependent de această invenţie şi, la două dimineaţa, el încă este „pe internet”. Ceva nu e bine.
În casă cu duşmanul
E bine să aveţi un computer? Da şi nu, căci va fi sigur subiect de discuţii diverse, cum ar fi alegerea locului unde va fi amplasat. Tu îl vrei în sufragerie, soţul tău îl vrea în dormitor. Apoi, ce mobilă vă trebuie, una practică sau una mai frumoasă? La acestea se adaugă lipsa somnului şi deranjarea permanentă a celuilalt partener, dispariţia relaţiilor intime, nervii atunci când cade netu’ şi discuţiile cu copiii, mai ales atunci când există un singur computer în casă. „Iubitule, hai la masă!”.
De câte ori nu ai strigat astfel şi răspunsul a fost „Da, imediat, să termin jocul”? Şi, peste zece minute, reîncepi şi apoi… mănânci singură. Da, computerul nu este un obiect inocent, asemenea maşinii de spălat, din contră, este o prezenţă care modifică relaţiile dintre soţi. Pe de altă parte, frenezia pe care o declanşează apariţia unui computer în viaţa voastră favorizează socializarea şi lărgirea cunoştinţelor din şcoala generală, oferă posibilitatea de a învăţa jocuri, deci există o alternativă simpatică de petrecere a timpului liber într-o seară ploioasă. Să nu uităm de momentele în care întreaga familie se adună în faţa ecranului pentru a se uita la fotografiile din tabără şi concedii. Şi, dacă mai pui la socoteală şi complicitatea pe care o poţi avea atunci când, împreună cu soţul tău, vă jucaţi în faţa unei console, puteţi regăsi chiar tandreţea de la începuturile relaţiei voastre.
Ce faci când netul îţi fură partenerul
Înţelepciunea ta proverbială de femeie trebuie să-şi intre din nou în rol şi să readucă echilibrul în relaţia voastră. Discută cu soţul tău despre această nouă prietenie cu un obiect şi fă apel la maturitatea lui. Totuşi, înainte de a avea o reacţie severă, gândeşte-te bine la acest aspect: fiecare dintre voi are dreptul să se destindă aşa cum crede de cuviinţă. Nu totul trebuie făcut în doi; şi tu, şi soţul tău aveţi nevoie de momentele voastre particulare. Există şi alt adevăr. Nu cumva refugiul permanent al soţului tău în site-uri de socializare, filme sau navigat pur şi simplu, este un prim semnal că între voi s-a instalat plictisul? Cine te împiedică să-i ceri partenerului tău să vă uitaţi împreună la un film erotic şi să mai învăţaţi ceva pentru voi?
CU LAPTOPUL ÎN PAT…
Moda laptopului ţinut pe genunchi, în pat, este inspirată de industria hotelieră. Ea a înlocuit paturile hotelurilor de 3 stele cu paturi mai late, care să permită lucrul la laptop, seara. Ghici la cererea cui? La cererea femeilor de afaceri, care călătoresc tot mai mult!

Statistici: 53% dintre bărbaţii din România accesează internetul, faţă de 47% dintre femei (trafic.ro).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter