Relaţii: Ce crezi tu, ce gândește el

De Libertatea pentru femei, pe

Am trecut prin chinuri teribile după ce i-am dat câteva indicii că îl plac și el nu a reacționat. Apoi, m-am crezut părăsită când el a preferat să plece cu niște prieteni la meci, decât să petreacă seara cu mine.
M-am perpelit de moarte când el nu a observat că mi-am schimbat tunsoarea, gândindu-mă că nu mai are ochi pentru mine.
După toate astea, am văzut că lucrurile stăteau cu totul altfel decât credeam eu. Ți s-a întâmplat și ție? Ei bine, bărbații gândesc altfel decât noi. De câte ori nu ai auzit asta? Dar de câte ori te-ai gândit că știi ce crede el după câteva „semne” și nu te-ai pus pe plâns sau nu ai despicat firul în patru? Și, după câteva zile, să descoperi că nu era nimic adevărat și ți-ai făcut sânge rău degeaba?

Să luăm câteva exemple:

1 El vine nervos de la serviciu și nu vrea să vorbească despre asta.
► Ce crezi tu: „Sigur este supărat pe mine.” Eventual, găsești și motive și, fie te învinovățești, fie te enervezi pentru că „el îți caută nod în papură”.
► Ce gândește el: Este supărat din cauza problemelor de la muncă. Spre deosebire de noi, majoritatea bărbaților preferă să nu povestească nimănui despre problemele lor și încearcă să și le rezolve singuri.
Relaţii: Sufletul pereche, destin sau legendă?
2 Nu a remarcat noua ta rochie sau tunsoare.
► Ce crezi tu: „Este clar că nu mă mai iubește! Nici nu se mai uită la mine.”
► Ce gândește el: Chiar nimic. Pentru el astfel de amănunte nu contează prea mult și nici măcar nu le observă. În cele din urmă, s-ar putea să remarce ceva schimbat la tine, dar să nu știe exact ce.

3 A uitat de aniversarea voastră și chiar și-a propus să iasă cu băieții.
► Ce crezi tu: „Clar! Nu mă mai iubește!” și te pui pe un plâns în hohote.
► Ce gândește el: A uitat cu desăvârșire ce dată e. Bine, nu este cel mai drăguț gest din lume, dar nu îl pune să rețină date de aniversări. De obicei, nu stă în obiceiul bărbaților să facă asta.

4 Stă cu ochii pierduți și nu spune nimic.
► Ce crezi tu: „Cel mai probabil se gândește la alta” sau eu știu ce altceva. Oricum, ești intrigată și îl întrebi insistent „la ce te gândești?”. Nu reușești să obții de la el decât cel mult un mormăit și te enervezi. Eventual, își pierde și el răbdarea și vă certați.
► Ce gândește el: Nu o să-ți vină să crezi, dar, cel mai probabil nimic sau, mă rog, nimic în mod special.

Cele mai frecvente motive de stres

Un sondaj arată că, în cazul cuplurilor stabile, cel mai întâlnit motiv de îngrijorare pentru femei este faptul că se tem ca nu cumva să  fie înșelate sau părăsite, chiar și atunci când nu au motive să creadă asta.  În schimb, cei mai mulți bărbați se neliniștesc când aud că partenera vrea să aibă o „discuție”.  Femeile își doresc să comunice cât mai mult, pe când bărbații sunt mai rezervați.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter