Relaţii: Ce să faci ca să nu vă certaţi în vacanţă?

De Libertatea pentru femei, pe

Ce poate fi mai frumos decât să pleci în vacanță cu iubitul tău soț sau cu întreaga familie? Ar trebui să fie câteva zile de relaxare, în care să uiți de toate greutățile. Dar, uneori, chiar atunci apar probleme pe care nici nu știai că le aveți.
Nu este ceva neobișnuit, spun specialiștii. În viața de zi cu zi sunteți foarte ocupați și vă vedeți foarte rar chiar dacă stați în aceeași casă. Și atunci când apar neînțelegeri, le puteți evita ușor: nu vorbiți. Dar când petreceți mai mult împreună, tot ce ați ascuns chiar și de voi înșivă de-a lungul timpului poate ieși la iveală.

► Radiografia relației

Dacă stai 24 de ore din 24 cu omul cu care nu te mai înțelegi, dar pe care poți să-l ocolești acasă prin numeroase tertipuri, nu se poate să nu apară prilejuri de ceartă. Nu înseamnă că nu a fost o idee bună să mergeți în vacanță, ci doar că acum, când aveți timp, este momentul să vedeți cum e relația voastră cu adevărat. Și, da, uneori lucrurile nu stau bine. Nu este cazul să vă gândiți la despărțire sau, atunci când veți ajunge acasă, să vă prefaceți că nimic nu s-a întâmplat, ci să încercați să vă rezolvați conflictele pe care le-ați observat. Dacă este nevoie, puteți apela la sfaturile unui specialist sau ale unui prieten apropiat, o persoană în care amândoi aveți încredere și care să vă poată ajuta.

► O legătură mai strânsă

Atunci când lucrurile între voi merg bine sau doar stagnează, o vacanță poate fi prilejul unei îmbunătățiri a legăturii dintre voi. „Lipsa stresului, bucuria timpului liber, un peisaj romantic, dorința de a vă relaxa, faptul că nu mai trebuie să te trezești devreme și altele fac posibilă o detensionare și o mai mare apropiere”, remarcă psihologul Cristina Ion-Rădulescu, care dă și câteva sfaturi pentru o vacanță cât mai reușită în doi: „Ascultă-ți cu adevărat partenerul, pune întrebări și arată-i prin răspunsul tău că îl înțelegi; fii optimistă și bine dispusă și, nu în ultimul rând, fă-i surprize plăcute. Acestea vor trezi în el dorința ca, la rândul lui, să te surprindă în mod plăcut. Totodată, dacă apar nori de ceartă, amânați discuția pâna la întoarcerea acasă”, vă sfătuiește Cristina.
► VIAȚĂ SEXUALĂ REUȘITĂ
Și viața sexuală se poate îmbunătăți în concediu. Nu este niciun secret faptul că soarele, natura, aerul curat vă dau din nou poftă de viață și de dragoste. Aveți suficient timp, nu mai sunteți obosiți și stresați, așa că este momentul pentru câteva nopți pasionale. Chiar dacă apar și conflicte între voi, până să ajungeți la rezolvare, așa sigur le mai amânați sau chiar diminuați din intensitatea lor. Nu îl aștepta doar pe el să aibă inițiativa. Va fi plăcut surprins dacă încerci să-l seduci tu.

AMINTIRI PLĂCUTE

Dacă se întâmplă ca în vacanță să izbucnească certuri în cuplu, este o ocazie bună pentru cei doi ca să-și dea seama cum stau lucrurile cu adevărat între ei. Pentru a redresa situația, le recomand să rememoreze amintiri din alte vacanțe în care aveau ce să-și spună, le recomand să reînceapă să vorbească unul cu celălalt, să spună ce gândesc și chiar să-şi împărtăşească dorințe pe care nu au îndrăznit să şi le mărturisească până acum. Ar fi bine să întocmească o listă de activități preferate de fiecare și apoi să le confrunte şi să regăsească puncte comune.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter