Ploaia de Perseide: Invită-l la o întâlnire romantică în aer liber

De Sandra S., pe

Ploaia de stele, sau Perseidele care se pot vedea anual pe cer, este un fenomen astronomic fascinant, care poate fi o ocazie unică pentru cupluri să petreacă o seară romantică în aer liber, cu ochii la stele.
Perseidele, meteorii care intră în atmosfera Pământului, se văd cel mai bine noaptea aceasta, între orele 18.00 şi 23.45 în România – cu condiţia ca cerul să fie senin. Nu ai nevoie de instrumente speciale, ci doar de răbdare şi câteva obiecte care să vă facă seara plăcută.

De unde se văd Perseidele cel mai bine

Oraşele mari sunt destul de poluate, astfel că stelele nu se văd atât de clar pe cât ar trebui. Ca să le vedeţi cât mai bine, trebuie să mergeţi la munte, la sat sau, dacă nu aveţi ocazia să faceţi un drum mai lung, trebuie să ieşiţi un pic din oraş – undeva unde luminile nu se mai văd. Experţii spun că în această noapte se vor vedea în jur de 60-70 de meteori pe oră, care intră în atmosfera Pământului cu o viteză de 60 de kilometri pe oră, lăsând în urmă dâre luminoase.

La ce oră se vede ploaia de stele

În România vom putea vedea Perseidele intrând în atmosferă începând cu ora 18.00 şi până la ora 23.45, scrie Mediafax. Meteorologii spun că în nord-est şi în centru ar putea avea loc înnorări uşoare, însă în restul ţării se pot vedea Perseidele fără probleme.
Citeşte continuarea articolului pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter