Povestea spectacolului de balet „Vitraliul unei vieți“

De Unica.ro, pe

Iubitorii de artă și frumos se pot bucura pe data de 10 noiembrie 2019 de un spectacol integral de dans, creat special de către balerina Andreea Toma pentru trupa de balet a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian“.

Andreea Toma este absolventă a secției de coregrafie a UNATC și prim-solistă balet la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian“ (TNO), cu o experiență pe scenă de peste 20 ani. Artista a pus în scenă spectacolul „Vitraliul unei vieți“, ca o încununare a talentului și a valorii trupei de balet din care face parte, care include personalități artistice versatile.

Andreea Toma este coregraf, regizor și scenarist al acestui spectacol, prin care dorește să transmită publicului povestea emoționantă a unei vieți, văzută ca un puzzle de întâlniri și sentimente. „Vitraliul unei vieți“ își poartă publicul în pași de dans către o călătorie în timp, pe ritmuri variate, de la clasice, la contemporane, de la jazz la Charleston. Prin intermediul imaginației, spectatorii descoperă un vitraliu de viață emoționant, cu lumini și umbre scăldate în culori vii.

Publicul va afla că viața pare a fi un puzzle în culori, un joc ale cărui piese sunt așezate la locul potrivit și la timpul potrivit. Spectacolul le stârnește emoții puternice, pornind de la ideea că obiectele înconjurătoare pot deveni vehicule temporale ale propriei lor existențe. Aparenta lor „tăcere“ spune câte o poveste, căci obiectele au puterea de a transcende timpul, de a încapsula toate cele trei axe temporale: trecut, prezent și viitor. Spre exemplu, ursulețul de pluș uitat pe un raft în podul casei este extrem de valoros în viața unui om, el înglobând amintiri și emotii din trecut, un „carusel“ de trăiri care poate modela chiar și viitorul.

La finalul spectacolului, publicul va percepe viața ca pe o sumă de întâlniri și va învăța să aprecieze și mai mult fiecare piesă a propriului puzzle.

Dansul are puterea de a transmite acest mesaj puternic, care îi va face, cu siguranță, să vibreze pe spectatori.

Iată ce spune balerina despre această punere în scenă grandioasă: „Să spui o poveste într-un spectacol integral de dans este dorința fierbinte a oricărui coregraf. Iar eu mă simt extrem de onorată că mi s-a oferit această șansă. Este un vis devenit realitate!“.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter