Semnele care îți arată că trebuie să iei o pauză în relație

De Unica.ro, pe

O pauză în relație este un pas dificil, dar uneori necesar. Cum îți dai seama că a venit momentul să apeși pe butonul de pauză?

În relații, pauzele pot oferi răstimp ambilor parteneri pentru a-și limpezi gândurile și a căpăta o nouă perspectivă asupra sentimentelor lor. Atunci când este abordată corect, o pauză poate da un veritabi „refresh” relației. Ioana Marinescu, consilier acreditat pentru dezvoltare personală și trainer, a explicat într-un articol pe Libertatea care sunt semnele care îți sugerează că o pauză ar fi o idee bună în relația ta.

Fiecare ceartă îți dă senzația de déjà vu

În unele relații, partenerii se confruntă cu certuri care par să se repete din nou și din nou. Poate fi vorba de motivele de ceartă care reapar de fiecare dată, sau moduri de abordare nesănătoasă a certurilor. Aceste probeme repetate pun presiune pe relație. Dar dacă niciunul dintre voi nu vrea să renunțe, un compromis bun poate fi o pauză în relație. Timpul petrecut separat poate să vă lămurească unde ați greșit fiecare, dar și să vă reanalizați prioritățile.

Simți multe îndoieli

Când neînțelegerile din relație se repetă, s-ar putea să te trezești că visezi cu ochii deschiși la cum ar fi viața dacă nu ai fi în relație. Poate chiar ai discutat cu partenerul de viață despre posibilitatea despărțirii sau ai folosit ipoteza unei despărțiri ca amenințare. În asemenea momente, o pauză în relație este cea mai bună idee, pentru că îți va răspunde clar la întrebarea „mai vreau să fiu împreună cu această persoană?”.

Citește și: Cum gestionezi corect banii în cuplu, pentru a evita certurile

Citește și: Întrebări pentru iubit. 50 de întrebări pe care să i le pui ca să vă întăriți relația

Citește și: Relația cu socrii: cum o gestionezi fără să iasă scântei

Citește și: E persoana potrivită pentru mine? 10 semne că ești într-o relație cu persoana potrivită

Ai senzația că te simți singur în relație

Senzația de singurătate în relație poate fi foarte apăsătoare atunci când apare. Solitudinea în relație este însă mai rea decât solitudinea pe cont propriu. O pauză în relație este esențială în asemenea momente. Aceasta te va lămuri în legătură cu ce vrei de fapt: să continui relația abordând altfel conflictele, sau să pui punct și să vă vedeți fiecare de drum.

Îți este dor de viața pe care o aveai înainte

Dacă simți că îți este dor de prietenii tăi, de hobby-urile la care ai renunțat peste timp, de ieșirile din trecut sau de timpul pentru tine, atunci poți încerca să apeși pe butonul de pauză și să vezi cum merg lucrurile. Vei avea din nou timp pentru tine, și poate chiar vei descoperi că îți este dor de partener. Te va face să apreciezi altfel viața de cuplu.

Lucrurile se mișcă prea repede

Într-o relație, partenerii nu se pot sincroniza mereu. Unul poate vrea să rămână la stadiul de concubinaj, altul poate visa deja la mariaj. Când așteptările diferite nasc conflicte, o pauză în relație poate echilibra lucrurile. Este important ca ambele jumătăți ale cupluluiu să se simtă bine cu ritmul în care evoluează relația. Timpul petrecut separat poate să vă arate dacă sunteți sau nu pregătiți să treceți la următorul nivel.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter