Este un păcat să NU faci sex în postul Paştelui?

De Stela Moisescu, pe

Postul este o „curăţire de toate”, spune o prietenă. De toate, inclusiv de sex. Dacă ne referim la Săptămâna Mare, putem spune că o săptămână de abstinenţă n-a omorât…
… încă pe nimeni. Totuşi, nu puţini sunt cei care cred că sexul nu împiedică cu absolut nimic curăţirea sufletului şi a trupului înainte de sărbătorile creştine.

De fapt, unele persoane sunt de părere că este un păcat să NU faci sex în postul Paştelui. Te invităm să ne spui ce părere ai despre declaraţiile de mai jos!

În postul Paştelui să facem sex mai bun!

„Dacă tot vrem să fim mai buni în această perioadă, haide să muncim mai cu spor la serviciu, să gătim mai gustos şi să facem sex cu mai multă pasiune!”, ne îndeamnă Daniel. El spune că este pur şi simplu inutil „să cerşim mila Divinităţii” timp de o săptămână pe an. „Nu mă deranjează perioada de meditaţie şi nici că oamenii se strâng şi sărbătoresc în familie, dar e o munciună, pentru că totul izvorăşte din frică. Nu suport ipocrizia cu postul, care, pentru mulţi, nu e nimic altceva decât o cură binevenită, dar pe care oricum o compensează cu mesele copioase de Paşti.”

Românii sunt exhibiţioniştii religiei!

Afirmaţia îi aparţine Monicăi, care mărturiseşte că postul Paştelui i se pare „o convenţie stupidă”. Ea spune că „Românii sunt experţi în credinţa de suprafaţă, sunt mai mult nişte exhibiţionişti ai religiei”. Aşa că Monica preferă să aibă un anumit stil de viaţă în mod constant, fără parade săptămânale, înaintea sărbătorilor.

Sexul este un medicament de care avem nevoie într-o perioadă stresantă, precum Săptămâna Mare!

„Celor pe care îi doare capul din cauză că ţin post alimentar le recomand cu căldură o partidă de sex. Durerea trece garantat!”, glumeşte Lucian. Lăsând gluma la o parte, el consideră că weekend-ul în care aşteptăm şi sărbătorim Paştele este o portiţă de timp liber de care trebuie să profităm. „În condiţiile în care stăm câte 10 ore pe zi la serviciu şi ne stresăm, în acest weekend, când ne simţim mai împăcaţi, sexul ar trebui să fie mai special!”

„Postul” nu este ceea ce fac oamenii înainte de marile sărbători religioase, este ceva mult mai adânc, la un alt nivel!

„Post sexual pentru „curăţirea” înainte de Paşte? Nu cred că dacă îl ţii eşti un om mai bun, la fel cum nu cred nici că dacă nu îl ţii eşti un om mai puţin bun.” Elena spune că cel mai mult contează ce fel de oameni alegem să fim în fiecare zi, pentru noi şi pentru cei pe care îi iubim. „Puterea noastră se cam termină aici. Dacă am chef să fac sex, fac. Dacă se întâmplă să n-am, nu fac. Concluzia: nu ţin post sexual. Nu ţin post deloc.”

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter