5 fraze pentru certuri aprinse, dar constructive

De Stela Moisescu, pe

O ceartă este, în esenţă, o dovadă a iubirii, dar care este adesea umbrită de orgolii şi voci ridicate. Când certurile în cuplu devin tot mai frecvente nu trebuie să…
… te îngrijorezi. Cel mai probabil treceţi printr-o perioadă stresantă, în care vă este greu să rezonaţi unul cu celălalt. Şi tocmai pentru că nu mai sunteţi pe aceeaşi lungime de undă, amândoi vă ambalaţi şi daţi proporţii colosale unor mici neînţelegeri. Cum rupi cercul vicios? Cu o ceartă zdravănă, dar concludentă.

Iată 5 fraze pentru certuri aprinse, dar la sfârşitul cărora veţi trage mereu concluzii benefice pentru relaţia voastră.

1. „Hai să discutăm, nu să rezolvăm problema”

Instincul bărbaţilor la apariţia oricărei probleme este să găsească o soluţie, chiar dacă uneori ea constă într-o partidă de sex pe post de împăcare. Ţi-a reproşat vreodată că îţi place să te cerţi şi că duci un subiect până în pânzele albe? O face pentru că nu are o soluţie la îndemână cu care „să-ţi închidă gura”. Bărbaţii au impresia că iubitele lor nu mai contenesc cu vorbitul pentru că se aşteaptă ca ei să vină cu o soluţie salvatoare. Spune-i de la început că nu vrei asta. Va vocifera, dar va fi mai receptiv la ceea ce-i spui.

2. „Nu vreau să-mi dai dreptate, vreau doar să înţelegi de ce sunt supărată”

Multe certuri ajung să se întindă pe ore întregi, pentru că niciunul nu vrea să admită că a greşit şi, mai rău, că celălalt are dreptate. Dacă stai să te gândeşti, cel mai important lucru este ca el să nu mai repete greşeala. Replica de mai sus îţi îndeplineşte dorinţa. Chiar dacă va riposta că el înţelege de ce eşti supărată, abia atunci când tu îi precizezi că nu vrei să-ţi dea dreptate, el va înţelege cu adevărat. Şi nu va mai comite acel lucru care te-a deranjat.

3. „Vreau să-mi retrag cele spuse”

Tocmai i-ai spus un lucru tăios? Retrage-ţi cuvintele, chiar dacă nu „dă bine” să te răzgândeşti. Mai bine faci asta, decât să-l laşi să asimileze cele auzite. Chiar dacă îţi va spune pe moment că ce e spus rămâne spus, fii sigură că se va simţi mai bine şi va uita mai repede ce i-ai zis, dacă îţi retragi repede vorbele.

4. „Te îndepărtezi de la subiect”

Cele mai multe certuri deviază în mare stil de la subiect, până când, la propriu, nu mai ştiţi de la ce a izbucnit cearta. Evită călătoriile până în celălalt colţ al lumii, dacă ai tot ce îţi trebuie unde te afli. De câte ori vezi că se îndepărtează de la subiect, atrage-i atenţia! Se va enerva şi te va acuza că-l întrerupi, dar ce sens are să repetaţi o ceartă avută anterior şi să o lăsaţi pe aceasta nelămurită, doar pentru ca ea să devină subiectul unei viitoare dispute?

5. „Ştii că te iubesc, nu?”

Atunci când el îţi reproşează că nu te implici suficient de tare, indiferent cât de exagerat ţi se pare motivul supărării sale, spune-i această replică. Abia dupa aceea poţi începe să-i combaţi nemulţumirea cu argumente, dacă mai este cazul…

Dă click şi află 5 diferenţe biologice între femei şi bărbaţi, care nasc certuri în cuplu!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter