Facebook îţi distruge relaţia? Află ce să faci?

De Libertatea pentru femei, pe

Este dureros să afli că dragul tău soț are un cont pe un site de matrimoniale. „De ce a făcut asta?” Te-ai putea întreba. Din păcate, răspunsul nu este dintre cele pe care ți le-ai fi dorit: este clar că există probleme în relația voastră.
Nu este cazul să te deprimi sau să te înfurii și să acționezi ca atare. Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să-ți păstrezi calmul și să nu-i spui nimic, te sfătuiește psihologul Cristina Ion-Rădulescu.

Află motivul

Poate ți se par ciudate astfel de sfaturi, dar nu înseamnă că nu vei face nimic. Mai întâi, încearcă să vezi ce i-ar putea lipsi soțului tău și l-ar putea face să caute în altă parte. Motivele ar putea fi numeroase. Oare partidele de amor sunt din ce în ce mai rare sau monotone ori nu cumva el nu se simte iubit sau respectat de tine? Nu te mai îngrijești atât de mult ca înainte? Nu mai vorbiți? Nu îți mai manifești afecțiunea față de el? Nu mai faceți lucrurile pe care înainte le făceați cu plăcere împreună sau nu mai aveți o viață socială?

Are nevoie de apreciere

Ține cont că cel mai important motiv ar putea fi „dorința de a se simți flatat, admirat, de a putea să se dea mare, în fața cuiva care nu îl știe atât de bine ca tine. În fapt, el ar putea căuta doar recunoaștere și apreciere”, spune Cristina. Poate te gândești că nu este ceva important, dar faptul că nu primește de la tine decât critici, l-ar putea îndepărta. Atunci, nu va căuta, cum ai putea să crezi, o femeie mai frumoasă sau mai tânără, ci doar una care să-l admire.

Recucerește-l!

Gândește-te bine care ar fi problema (sau problemele) și pune la cale un plan de bătaie ca să îl recâștigi. Este momentul pentru o reînnoire a relației voastre. Adu-ți aminte de momentele de început și ce anume vă făcea plăcere amândurora. Încearcă, pe cât posibil, să le reînvii. Psihologul e de părere că ar terbui „să încerci să animi viața de cuplu, să organizezi ieșiri împreună, seri romantice, să aveți o viață sexuală mai intensă. Astfel, el ar putea să se simtă vinovat și să-ți mărturisească ce a făcut sau, pur și simplu, să-și șteargă contul de pe site-ul matrimonial”. Oricum, atunci când lucrurile vor merge bine între voi, este greu să crezi că ar mai putea căuta satisfacție în altă parte.

► UN SEMN CĂ LUCRURILE NU MERG BINE

„Femeia ar tebui să considere acest fapt ca un simptom care îi arată fisurile din căsnicia ei și unde trebuie să lucreze. Fie nu comunicați bine, fie aveți probleme sexuale sau rutina îl scoate din sărite. El ar putea să își dorească mai mult respect, să se simtă din nou admirat. Nu poate fi vorba de o curiozitate „normală”. Motivația este dată de una sau mai multe dintre problemele mai sus menționate. Dacă soția își confruntă bărbatul, acesta va arunca vina pe ea și ar putea să se înfurie pentru că i-a fost violată intimitatea (Cum de a aflat secretul lui, decât spionându-l?). Dacă își face și ea cont și încearcă să-l „agațe”, în mediul virtual, iar nu este bine, pentru că pierde avantajul moral pe care îl are față de el, pentru că nu are un astfel de cont.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter