Explicația științifică a „50 shades of Grey”: de ce sunt femeile atrase de „bărbații răi”

De Consuela Stratulat, pe

În copilărie, ți se vorbește despre băiatul bun pe care trebuie să îl găsești, dar cu trecerea anilor, îți dai seama că ai tendința de a te îndrăgosti de bărbați cu personalități întunecate. Nu te judeca prea aspru, este în natura femeilor să fie atrase de „băieții răi”. Iar fenomenul a fost demonstrat științific.
Potrivit unui studiu desfășurat la Universitatea Durham, Triada Întunecată a comportamentului uman, ce constă în narcisism, psihopatie și machiavelism, este mai întâlnită la bărbați, iar femeile sunt atrase de aceste trăsături. Cercetătorii susțin că una dintre explicații este că reprezentantele sexului frumos răspund la semnale care dovedesc „calitate masculină”, când vine vorba de reproducere. Ele se îndrăgostesc de „băieții răi”, pentru că dovedesc încredere, încăpățânare și tendința de asumare a riscului.
Astfel este explicat și fenomenul „50 shades of Grey”, care a transformat un roman pornografic într-un best-seller. E. L. James spune povestea unei studente virgine, Anastasia Steele, care se îndrăgostește de multi-milionarul Christian Grey. Inocenta Anastasia se lasă sedusă de Grey, care o prinde într-un joc erotic. Cartea a câștigat popularitate pentru că speculează instinctele umane de supraviețuire, spun specialiștii.
Toate mamiferele, inclusiv oamenii, sunt create să se adapteze, pentru a supraviețui. Există un tipar pentru obiceiurile de împerechere a fiecărei specii: masculul „alpha” este dorit de femele.
Așa cum bărbații sunt, subconștient, influențați de dimensiunile șoldurilor unei femei și de ce anume spune această trăsătură despre fertilitatea sa, femeile sunt atrase de bărbați încrezători și puternici, considerându-i amanți mai buni. Un alt studiu arată că „trăsăturile masculine și dominația asupra altor bărbați indică o sănătate genetică mai puternică”. Cercetările în acest caz s-au concentrat pe schimbările hormonale dintre bărbați și femei în timpul ovulației, iar concluziile au fost că femeile fertile erau mai interesante de bărbați care păreau aroganți și încrezători.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter