4 efecte adverse ale sexului

De Stela Moisescu, pe

3. Infecţii urinare după sex

La efecte adverse notăm şi infecţiile de tract urinar. Relaţiile sexuale cresc riscul apariţiei unei infecţii urinare, atenţie, chiar dacă te protejezi. În timpul sexului există întotdeauna o creştere a cantităţii microbilor în uretră, microbi ce pot ajunge în vezica urinară. O astfel de infecţie nu este considerată o boală cu transmitere sexuală, dar netratată are efecte nefaste asupra rinichilor tăi. 

De aceea, medicii îţi recomandă să urinezi după fiecare act sexual, pentru a curăţa tractul urinar de eventualele bacterii şi a nu le permite să ajungă în vezică.

4. Remuşcări sau tristeţe după sex

Unele persoane pot experimenta uneori sentimente de vinovăţie după sex, chit că au o relaţie serioasă sau fac sex cu un partener ocazional. Remuşcările ţin de circumstanţele în care s-a petrecut partida de sex, dar şi de educaţia primită sau de valorile persoanei în cauză.

Un caz concret? Ele te pot lua prin surprindere… Să zicem că ai ieşit dintr-o relaţie serioasă şi credeai că eşti pregătită pentru o nouă experienţă sexuală în doi. Partida de sex nu te face însă decât să simţi în mod inexplicabil că l-ai înşelat pe fostul. Partidele de sex pot fi urmate de profunde stări de tristeţe, mai ales atunci când încerci să refaci o rană sentimentală pe căi sexuale.

Alteori, tristeţea se manifestă fără un context psihologic delicat, ci ca urmare a extenuării produse de partida de sex. Mintea este cu totul antrenată în plăcerea din timpul actului sexual, astfel că, la terminarea ei, trăieşti o stare de confuzie. În acest caz sentimentele de tristeţe persistă între 5 minute şi 2 ore de la încheierea actului sexual.

Află care sunt efectele negative ale orgasmului!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter