5 mituri despre căsnicie

De Mia, pe

Când vine vorba de căsnicie, fiecare cuplu trebuie să ştie să-şi rezolve propriile probleme, fără să plece urechea la cei din jur, care oricum nu pot şti cu siguranţă ce este între cei doi soţi. Până acolo, însă, există şi lucruri comune ale tuturor cuplurilor din lume, din care au izvorât atât adevăruri, cât şi mituri. Citeşte despre câteva dintre acestea:

Trebuie să aveţi multe în comun

Este perfect normal să aveţi interese comune, lucruri pe care le puteţi face împreună, însă asta nu înseamnă că trebuie să fie foarte multe. Din contră, specialiştii spun că fiecare ar trebui să aibă propria sa viaţă, să aibă propriile pasiuni de care să aibă grijă, pentru propria bucurie şi ca să nu se sufoce reciproc.

Trebuie să fii împlinită înainte de căsătorie

Există un timp pentru toate – un timp în care să-ţi creşti cariera, un timp în care să-ţi creşti viaţa socială şi unul pentru relaţia de cuplu, căsătorie şi întemeierea propriei familii. Dar asta nu înseamnă că nu le poţi jongla, că nu poţi găsi un echilibru între toate domeniile importante din viaţa ta. Într-adevăr, trebuie să te simţi pregătită să te căsătoreşti, dar dacă tu te simţi pregătită la 22 de ani, de exemplu – când cariera ta este abia la început – nu înseamnă că nu ar trebui să faci acest pas.

Trebuie să vă doriţi aceleaşi lucruri

Este imposibil şi nerealist să spui că tu şi cu soţul tău vă doriţi exact acelaşi lucru de la căsnicie. Nu există două persoane care să-şi dorească exact acelaşi lucru, iar într-un mariaj lucrurile nu stau altfel. Pe de altă parte, căsnicia înseamnă comunicare, respect şi compromis când vine vorba de cele mai importante subiecte ale relaţiei.
Citeşte mai multe pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter