3 greşeli care te împiedică să găsești dragostea adevărată

De Diana Zagrean, pe

Ai mereu impresia că faci ceva greşit şi din cauza asta nu reuşeşti să trăieşti o poveste de dragoste ca la carte? Este posibil să ai dreptate, dacă faci aceste 3 greşeli care te feresc de dragostea adevărată.
 

Ţi-ai pus fostul pe un piedestal

După o despărţire, unele femei suferă de un fel de amnezie ciudată: nu-şi amintesc deloc motivele despărţirii, ci doar părţile bune şi momentele frumoase.
Fostul devine astfel un fel de fruct oprit, un bărbat ideal, pe care îl asociază cu dorul şi cu nostalgia unei relaţii perfecte care nu a existat niciodată.
Această perspectivă roz a unui trecut deloc real îţi pune în pericol şansele la o nouă iubire pentru că:
Crezi că nimeni nu va mai fi ca el – Adică îi compari pe toţi bărbaţii de după cu idealul din capul tău despre fostul. Asta înseamnă că orice abatere de la bărbatul perfect nu are nicio şansă în faţa ta.
Te bălăceşti în trecut şi nu laşi viitorul să aibă o şansă – Pentru că mental trăieşti în trecut, îţi limitezi serios şansele la fericire în viitor. În subconştient, speri că el se va întoarce cândva şi că veţi fi din nou împreună.

Lupţi de una singură pentru relaţie

Prea multe femei rămân blocate în ideea că trebuie să lupte pentru relaţie şi să o facă să meargă. Pare o strategie bună, dar dacă tu lupţi şi te zbaţi, el se va purta frumos şi recunoscător, dar ajunge să facă foarte puţin. Faptul că preiei tu frâiele şi greul relaţiei înseamnă că el poate fi leneş şi asta îţi dă senzaţia că faci ceva greşit şi nu eşti satisfăcută. Crezi că dacă faci ce trebuie, el te va iubi şi vei merita, în sfârşit, să fii fericită. Este o capcană cate te face să îţi pierzi încrederea în forţele proprii şi te transformă într-o persoană care depinde de el şi de relaţie.

Urăşti bărbaţii după o despărţire urâtă

Unele femei ajung să fie foarte rănite şi furioase după o despărţire urâtă şi îşi direcţionează frustratrea acumulată asupra bărbaţilor care încearcă să le cucerească.
Problema cu un astfel de mecanism de apărare este că nu este sănătos să urăşti toţi bărbaţii doar pentru că au fost câţiva care ţi-au făcut rău.
În plus, astfel de gândire te face să uiţi că într-o relaţie există doi oameni şi că fiecare separat şi împreună au partea lor de responsabilitate pentur ce se întâmplă.
Sursa foto femeie singură: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter