Dragoste şi sex: Cum îţi fereşti iubitul de colegele de serviciu?

De Lumea Femeilor, pe

Fiecare zi când merge la lucru este pentru tine un coșmar? Și asta pentru că are multe colege, sunt tinere și drăguțe, iar tu nu poți să nu vezi în fiecare o potențială rivală. Dar chiar așa să fie?
El petrece mult timp la lucru, iar tu nu știi ce se întâmplă acolo. Așa că „imaginația îți sare în ajutor” și începi să brodezi pe marginea unor mici amănunte pe care le cunoști. Da, știi că majoritatea poveștilor de dragoste încep la lucru și faptul că are colege drăguțe este suficient pentru tine să crezi că reprezintă un real pericol pentru relația voastră. Și problema este, de multe ori, că tocmai din cauza suspiciunilor tale lucrurile se deteriorează.

► Ai motive reale sau nu

Întreabă-te dacă ai într-adevăr motive să fii geloasă. De cele mai multe ori s-ar putea să fie doar fricile tale. În orice caz, nu va ajuta să iei legătura cu „partea adversă”, să investighezi, să o încolțești cu întrebări sau chiar amenințări. Orice ar fi, tu te vei plasa într-o lumină proastă prin acest comportament. Chiar dacă rămâi în alertă, nu da semne. Dacă nu ai de ce să-ți faci griji, este mult mai bine așa, iar dacă ai într-adevăr motive să fii geloasă, un comportament excesiv de bătăios tot nu ajută. Ar trebui să te concentrezi pe relația ta și pe îmbunătățirea ei. Aranjează-te și fii o concurentă competitivă. Fii drăguță cu soțul tău. Adu-i aminte de începutul relației voastre. Fă-i mici surprize plăcute. Ai mai putea să îi trimiți mesaje de dragoste când este la serviciu. Momește-l acasă și promite-i mâncarea lui preferată și o seară romantică.

►Fii prezentă în viața lui

Se mai întâmplă ca persoanele care lucrează împreună să interacționeze și în timpul liber și să se întâlnească și cu familiile. Poți încerca să eviți politicos, găsind motive bune, o astfel de ieșire, dacă nu-ţi este pe plac sau poţi să-i fii alături partenerului doar pentru a arăta colegelor lui relaţia voastră. Le vei cunoaște mai bine și vei constata poate că imaginația ta a înfrumusețat mult realitatea. Ar fi bine să fii prietenoasă și să ții și legătura cu ele. Nu înseamnă să deveniți cele mai multe prietene, ci să mai știi din când în când ce se întâmplă în viața lor. Astfel, vei avea mai mult control asupra situației.

► Vorbește-i calm

Chiar și în cazul în care semnele sunt clare că el se poate încurca cu vreo colegă, comunicarea calmă este soluția. Explică-i soțului sentimentele tale și că nu te simți confortabil în situația respectivă. El trebuie să ia atitudine, nu tu. Totodată, vedeți ce nu funcționează în familia voastră și remediați. Nu merită să renunțați la o relație de mulţi ani, la toate momentele prin care ați trecut împreună și care v-au apropiat pentru un viitor incert.

ĂRĂ CICĂLELI

„Problema nu este frumusețea colegelor și nici măcar faptul că ele se îmbracă sexy, ci faptul că el ți-a dat la un moment dat indicii cum că, dacă ar avea ocazia, ar călca strâmb. Un alt aspect ar putea fi că tu ești nemulțumită de anumite aspecte ale vieții tale. Poate că nu îți mai convine jobul pe care îl ai, poate că te chinuie câteva kilograme în plus, poate că nu ai timp suficient pentru tine însăți. Recomandarea mea este să-ți analizezi acele probleme care te nemulțumesc cel mai tare și să începi să schimbi ceva. Fă mișcare, ieși cu prietenele, aranjează-te, găsește-ți alt loc de muncă etc. În schimb, nu-ți cicăli soțul, nu-l întreba, nu-i verifica telefonul, agenda sau e-mailul. Nu te va ierta, iar ție îți va crește nemulțumirea legată de propria persoană.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter