Dragoste: Sfaturi care te ajută să nu te cerţi cu partenerul

De Libertatea pentru femei, pe

În orice familie apar certuri. Chiar și când sunt doar doi oameni, aceștia nu pot fi de acord tot timpul, dar, dacă este vorba de mai mulţi, atunci să te ţii. Totuși, stă în puterea ta să aplanezi conflictele.

Pune-te în pielea celuilalt

Dacă ai o rudă cu care nu te poţi înţelege și este foarte greu să-i intri în voie, încearcă să o înţelegi. Poate că nu a avut o viaţă ușoară, poate experienţele din trecut și-au pus amprenta asupra sa. Discută cu ea și vezi ce o supără, vezi cum poţi s-o ajuţi. Totodată, impune-i anumite limite, ca să realizeze că problemele ei din trecut nu sunt din vina ta.

Învaţă să asculţi

Uneori ai impresia că știi ce vrea să spună celălalt, dar ar fi mai bine să îl asculţi cu atenţie. Nu te grăbi să zici ceva înainte ca el să termine  de vorbit. Pune întrebări, ca să vezi dacă ai înţeles bine. Apoi, poţi să îţi spui, cu calm, părerea și, chiar dacă nu reușiţi să ajungeţi la o înţelegere, „puteţi cădea de acord asupra faptului că nu sunteţi de acord”.

Adună-i pe ceilalţi în jurul tău

Creează un mediu relaxat în familie, în care fiecare să își poată spune punctul de vedere și să se simtă ascultat. Mesele împreună, ieșirile în oraș sau alte activităţi comune vor crea o atmosferă plăcută, în care toţi se simt bine și mai apropiaţi unul de celălalt.

Tratează totul cu umor

Dacă ai rude certăreţe, care ţin cu tot dinadinsul să iște un conflict, nu te lăsa prinsă în acest carusel. Poţi să tratezi problema cu umor (atenţie, nu cu sarcasm) sau poţi chiar să schimbi subiectul, astfel încât conversaţia să se îndrepte în cu totul altă direcţie.

Iartă din toată inima

Dacă ţii minte toate greșelile membrilor familiei și ţii să le reamintești cu fiecare ocazie, cearta stă să izbucnească. Odată ce o problemă a fost discutată, încearcă să ierţi și să lași totul în urmă.  Pe de altă parte, chiar dacă e tentant, evită să dai  vina pe altcineva pentru nereușitele tale.  Cu orice ţi-ar fi greșit o persoană , tot tu ești stăpână pe sentimentele tale și poți să alegi să te simți prost sau nu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter