Sex: Îndrăgostită de … prietenul soţului

De Libertatea pentru femei, pe

Simți din nou fiorii dragostei, dar ceva nu este în regulă? Uneori, sentimentele nu țin cont de convenții și reușim să alegem persoane total nepotrivite. Să fii căsătorită, iar noul „ales” să fie chiar prietenul cel mai bun al soțului nu este o situaţie tocmai comodă.
Totuși, nu ar trebui să te îngrijorezi prea tare, ci să încerci să vezi situația la rece. Psihologul Cristina Ion-Rădulescu este de părere că „ceea ce poți lua cu ușurință drept îndrăgostire poate să fie doar o impresie, un amestec de afecte care să îți dea senzaţia că iubești. Îți recomand să analizezi toate aspectele, să îți dai seama ce te atrage la celălalt bărbat, ce «scârțâie» în căsnicia ta, de ce ești confuză în ce privește sentimentele tale etc. Ca să nu suferi de dorul celui care ți-a căzut cu tronc îți recomand să petreci mai mult timp cu… soțul tău. Inventează activități noi, lucruri care să vă placă să le faceți împreună și care să crească gradul de intimitate dintre voi”.

► Iarba verde a vecinului

Poate că deja ai observat că, din când în când, te mai „îndrăgostești” de câte cineva. Dar, dacă ai da curs de fiecare dată acestor impulsuri, unde ai ajunge? Întotdeauna „iarba e mai verde prin vecini”. Atunci când vezi o persoană doar în ocazii festive sau în timpul liber când ieșiți la film sau la iarbă verde, este poate normal să ai o părere mai bună despre el decât despre bărbatul pe care îl vezi zi de zi și cu ocazii mai puțin prielnice. Soțul tău nu e tot timpul binedispus, nu duce gunoiul, să nu mai vorbim de cum arată dimineața după o noapte de nesomn în care copilul nu v-a lăsat să dormiți… Pe când celălalt este tot timpul zâmbitor, aranjat, are o vorbă bună pentru tine și o glumă care înveselește atmosfera? Păi, să nu îl preferi? Dar bine, toate bune și frumoase până chiar vei avea o relație cu el și veți sta împreună 24 de ore din 24…

► Mai bine nu…

Există și cazuri în care chiar nu mai e de trăit lângă omul tău, iar bărbatul înțelegător și prezentabil care vă face vizite din când în când pare să fie o soluție bună. Totuși, ar trebui să vezi întâi ce mai poate fi reparat din relația ta și care au fost greșelile tale. Acest lucru e indicat chiar și dacă te hotărăști să pui punct căsniciei. Ştiind ce n-a mers, vei încerca să schimbi cu următoarea ocazie. Dar a începe imediat o relație, și chiar cu prietenul lui cel mai bun, nu pare a fi o idee bună. S-ar putea să fie adevărat proverbul „Cine se aseamănă se adună”. În plus, poate că nu îl iubești cu adevărat, iar motivația ta reală ar fi de fapt disperarea și dorința de a te răzbuna. Nu în ultimul rând, amestecătura de relații și conflicte nu o să aducă nimic bun niciunuia dintre voi.

MĂRTURISIREA, UN PERICOL

„Nu este nevoie să eviți întâlnirile cu «el», dar este de preferat să nu rămâneți singuri, pentru a nu fi tentată să-i mărturisești sentimentele. Dacă totuși ajungi să faci asta, pregătește-te pentru două tipuri de reacții: fie îi va spune soțului, fie va accepta avansurile tale, trădându-și prietenul. În ambele cazuri vei avea de suferit, iar căsnicia ta va fi în pericol. În loc să faci astfel de mișcări greșite, ar fi bine să valorifici tensiunea erotică pe care o simți pentru altul în relația cu soțul tău. Rezolvă-ți eventualele probleme de imagine, de stimă de sine scăzută etc. și mai ales amintește-ți de ce ți-ai ales bărbatul, care au fost acele calități cu care te-a cucerit.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter