Dragoste şi sex: Ce faci dacă iubitul tău nu este acceptat de familie?

De Libertatea pentru femei, pe

Dacă voi vă iubiți, ce contează ce spun părinții? Darămite unchii, mătușile sau alte rubedenii? Sunteți oameni maturi și vă aranjați viața cum vreți, nu-i așa? Și totuși, poate ar fi cazul să asculți și ce zic ei, pentru că țin la tine și îți vor binele.
„În general, rudele se împotrivesc dacă ai dovedit că nu gestionezi cu destulă maturitate relațiile interpersonale (schimbi mulți parteneri, te porți iresponsabil etc.) sau dacă au informații despre el că are vicii. Ar mai putea reacționa așa în cazul în care nu ești pe picioarele tale din punct de vedere financiar”, spune psihologul Cristina Ion-Rădulescu, care adaugă că „dacă niciuna din situațiile de mai sus nu ți se aplică, este bine să stai de vorbă cu ei și să le ceri să-ți explice clar și ferm de ce se împotrivesc”.

Ai tăi îți vor binele, dar…

Uneori, motivele (să le zicem) obiective se amestecă cu multă subiectivitate. De exemplu, o diferență prea mare de vârstă nu poate fi văzută cu ochi buni și nici un bărbat care câștigă prea puțin. Vei spune că dragostea nu are vârstă și că „banii nu aduc fericirea”, dar atunci când vrei să îți întemeiezi o familie sau îți dorești o relație pe termen lung acestea contează. De pildă, un soț mult mai matur aduce cu sine o sumă întreagă de probleme pe care altfel s-ar putea să nu le întâlnești. Cât despre salariu, depinde și de ce stil de viață îți dorești sau cât poți câștiga și tu. Dar și acest fapt poate crea discuții în viitor. Dacă tu ai mai mulți bani, s-ar putea ca el să fie frustrat din cauza asta. Apoi, una este ca el să fie un om harnic din fire, dar care să nu își poată găsi un serviciu mai bun, iar alta e să fie leneș și să se complacă într-o situație în care să nu facă prea mult efort. În ultimul caz, ai tăi s-ar putea să aibă dreptate să nu vadă cu ochi buni dragostea voastră.

…au argumente mai mult sau mai puțin justificate

Dar ei poate își doresc pentru tine un viitor soț foarte bogat sau care să aibă o funcție de conducere. Poate că alesul tău nu are studiile terminate sau, pur și simplu, ei zic că e prea scund, prea gras, are tenul prea închis etc. Deci, cântărește argumentele lor și vezi cât adevăr și câte pretenții nefondate sunt în ce spun ei și ia singură o decizie. Mai ales că tu ești cea care va rămâne cu el. Dar dacă simți ostilitate din partea alor tăi, nu răspunde la fel. Astfel, vei reuși să ții liniile de comunicare deschise și să nu vă depărtați unii de alții, ceea ce nu e de dorit oricare ar fi urmarea poveștii tale de dragoste. Nu folosi amenințări de genul „dacă nu îl acceptați, nu mai vreau să am de-a face cu voi!”. Este în interesul tuturor, dar și al tău, să păstrați relații armonioase în familie în ciuda divergențelor de opinie. Astfel de probleme nu ar trebui să vă dezbine.

ASUMĂ-ȚI ȘI EȘECUL!

„A te întâlni cu el în secret nu este o opțiune pentru că, în general, se află repede. Se spune că iubirea e oarbă, dar vecinii văd. În plus, o asemenea situație îți va crea un conflict interior și poate chiar sentimente de vinovăție. Cel mai bine ar fi să le ceri argumente și, dacă le consideri nefondate, îți poți anunța rudele că tu vei continua relația atâta vreme cât consideri că va fi bine. Mai mult, dacă se va dovedi că au avut dreptate, asumă-ți responsabilitatea. Le poți spune că fiecare are dreptul să facă propriile greșeli și să învețe din ele. În cazul în care legătura voastră se dovedește a fi una de durată și fericită, îi poți ruga să se poarte frumos cu el, chiar dacă ei își exprimă în continuare dezacordul. Dacă vezi că nu se poate nici așa, nu merge însoțită de el la astfel de ocazii. În acest fel, veți fi scutiți de situații neplăcute la reuniunile de familie.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter