De ce să te îndrăgosteşti de cineva care te sperie

De Diana Zagrean, pe

Dacă te îndrăgosteşti, nu o face cu cap. Fă-o cu inima! Vezi de ce să te îndrăgosteşti de cineva care te sperie şi de ce este asta un lucru bun.
 
O ştim cu toţii: când te îndrăgosteşti, ai impresia că totul va fi minunat pentru totdeauna şi te aştepţi ca toate senzaţiile să fie pozitive. Ce te faci, însă, când dragostea şi mai ales persoana de care te-ai amorezat te sperie? O faci oricum.
Relaţiile dintre oameni maturi nu presupun doar momente fericite, dar vestea bună este că o relaţie de dragoste nici nu trebuie să fie un şir de momente perfecte. Cele imperfecte, chiar şi certurile, pot fi parte din creşterea voastră împreună.

Cum te prezinţi tu şi cum te vede celălalt

Un bun motiv pentru a te îndrăgost de cineva care te sperie este faptul că teama poate fi de necunoscut şi necunoscutul poate să te cunoască mai bine decât tine însuţi.
În plus, să te îndrăgosteşti de cineva care te scoate din zona ta de confort poate însemna, de cele mai multe ori, să înveţi lucruri noi. Despre persoana iubită, despre reacţiile oamenilor, despre viaţă, dar mai ales despre tine.
Dacă repeţi mereu acelaşi tipar, cum ai putea să afli lucruri noi? Cum ai putea să ştii ce simţi într-o situaţie, dacă rămâi blocat în trecut şi în familiar?
Dacă teama ţi se trage de la faptul că acea persoană este nouă şi ciudată, s-ar putea să merite de o sută de ori mai mult.
Zona de confort înseamnă stabilitate şi relaxare, dar înseamnă şi lipsă de surprize, emoţii puţine şi lecţii şi mai puţine. Ori, dragostea tocmai asta trebuie să facă: să te facă să simţi, nu să gândeşti şi să creşti, nu să stai pe loc.

Teama de cineva care te vede pe dinăuntru

Unii oameni nu riscă să iubească, pentru că le este frică să fie vulnerabili. Dar această vulnerabilitate combinată cu încredere şi cu persoana potrivită, poate duce la stări noi, la atingerea unor limite şi depăşirea lor.
Să te îndrăgosteşti de cineva merită tocmai pentru că s-ar putea să vadă ceea ce nimeni nu vedea, să-ţi dea jos măştile şi să ştie cine eşti cu adevărat. Este înspăimântător ca o altă persoană să vadă colţurile cele mai întunecate, frica şi durerea şi demonii. Dar dacă îi îmbrăţişează, în loc să fugă, nu asta înseamnă că este persoana de care ai nevoie?

De ce să te îndrăgosteşti de cineva care te sperie

Nu te îndrăgosti de cineva care te sperie pentru că vrea să te controleze, pentru că este furios, violent, abuziv în vreun fel. Teama aceea este negativă şi apare ca un mecanism de apărare bine adaptat la situaţie. Îndrăgosteşte-te de cineva care te sperie pentru că te pune faţă în faţă cu limitările tale, cu ceea ce încerci să nu recunoşti, cu ceea ce nu-ţi place la tine. Iubeşte pe cineva care te sperie pentru că te motivează, pentr că te susţine în situaţii în care tu a da înapoi, care te sperie pentru că te transformă în altcineva, cineva superior vechiului eu, cineva care te îmbunătăţeşte printr-un proces complex şi greu.
Rezultatele unei astfel de transformări vor fi atât de multe şi de intense, încât tot efortul şi toată teama vor fi meritat.
Sursa foto cuplu mimi nebuni: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter