De ce plâng bărbaţii

De Libertatea pentru femei, pe

De câte ori l-ai surprins cu ochii în lacrimi? Poate nu foarte des, pentru că preferă să nu plângă de faţă cu alţii. Totuşi, şi bărbaţii plâng. Iată ce îi poate supăra atât de tare.
Ca să pătrunzi în sufletul lui, trebuie să înţelegi când, cum, unde şi, mai ales, de ce plânge un bărbat. Iar apoi fă-te că nu ai văzut nimic.
Nu râde de el când îi vezi lacrimi în ochi. Poate plânge de emoţie la un film sau după un pahar de vin în plus. Emoţia, iubirea, durerea, eşecul, tristeţea şi singurătatea pot să-i aducă lacrimi în ochi. În ele se ascund toate secretele sufletului său, secrete pe care e bine să le cunoşti.

Bărbaţii plâng de dezamăgire

Ai văzut bărbaţii plângând pe stadion, după ce echipa lor favorită a pierdut meciul? Nu meciul în sine le-a adus lacrimile în ochi, ci dezamăgirea. Când aceasta le apasă sufletul, nu mai stau să se uite dacă îi vede cineva sau nu. Ca şi atunci când sunt respinşi de femeia pe care o iubesc. Altfel, în singurătate plâng şi îşi plâng de  milă: pentru că nu sunt înţeleşi, nu sunt apreciaţi şi pentru că lucrurile nu se petrec aşa cum ar vrea ei.

Bărbaţii plâng de emoţie

Nu e metoda lor preferată de exprimare a fericirii, dar uneori pur şi simplu o fac. Şi ei pot fi foarte emoţionaţi de un film sau de o scenă din viaţă. Ca să nu mai vorbim de clipele în care devin taţi sau scapă de o mare apăsare. Nu vor recunoaşte că plâng. Vor spune că le curg ochii sau că a bătut vântul. Ai face bine să nu îi contrazici. Dacă sunt luaţi în râs, data viitoare se vor ascunde bine înainte să-şi dea frâu liber sentimentelor.

Lacrimile despărţirii

Deja de la pubertate bărbaţii devin conştienţi că plânsul nu e o manifestare bărbătească şi fac tot ce pot să îşi reprime lacrimile. E un fel de victorie asupra celor din jur, dar şi a lor înşişi. Reuşesc o dată, de două ori, de trei ori, până când încep să ţină la cineva foarte mult. Atunci devin din nou sensibili, iar despărţirea le poate frânge sufletul, mai ales dacă ei sunt cei părăsiţi. Plânsul îi ajută să se descarce.

Bărbaţii plâng de  singurătate

Crizele bărbaţilor din anumite etape ale vieţii nu sunt doar mituri. La un moment dat, îşi dau seama cât sunt de singuri şi de neînţeleşi, iar atunci devin apatici şi se închid în ei. Ştiu că le lipseşte ceva, dar nu ştiu neapărat ce, iar acest sentiment e însoţit de o panică difuză. Până găsesc acel ceva de care au nevoie, trebuie să lupte cu sine şi, uneori, cu lacrimile. Când vor depăşi această perioadă, plânsul va deveni doar o amintire urâtă.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter