Cum sa te faci iubita

De Unica.ro, pe

Sunt femei care au multi prieteni, iubiti fideli, vecini care le sar imediat in ajutor, colegi care le adora. Sa fie vorba de noroc? Nu cred, mai curand e vorba despre stil…
Unii oameni cred ca dorinta de a fi  iubit este un semn de slabiciune si se feresc sa isi arate dorintele, isi ascund sentimentele cat mai adanc, isi fac un titlu de glorie din sinceritatea fara limite. Indiferent daca ranesc sau lauda, daca e sau nu cazul, spun adevarul gol-golut.

Deviza lor este aceea ca asa sunt ei, sinceri de la inceput pana la sfarsit si, daca cei din jur nu-i plac, atunci ei nu au ce face. Sunt acei oamnei care trec prin viata sustinand sus si tare ca ei nu tin mortis sa placa nimanui, ca parerea celor din jurul lor nu conteaza. Aceste persoane sunt de foarte multe ori persoane care nu stiu sa se faca iubite. Din aceasta cauza se inarmeaza cu o „strategie a negarii: „Din moment ce nu pot obtine un lucru, am sa pretind ca nici macar nu mi-l doresc”. O strategie care are un minus, care nu poate aduce nimic bun: nu poti trai in echilibru si intelegere cu ei din jurul tau daca nu esti agreata de ei.
 
Nevoia de afectiune este fireasca. Fiecare dintre noi este dependent de dragoste, intr-o mai mare sau mai mica masura chiar daca nu recunoaste. Vrei sa fii privita, ascultata, acceptata. Iar atunci cand esti, te simti mai frumoasa, plina de energie si optimista. Dragostea este una dintre putinele vitamine pentru suflet si nu exista nimic mai bun pentru un moral ridicat. Pentru asta merita sa stii cum sa te faci iubita .

Accepta afectiunea celor din jur

Uneori poate ai tendinta sa interpretezi orice incercare de apropiere a celor din jurul tau ca pe un atac si ii respingi inainte sa stii exact ce vor, daca vor ceva.
De exemplu: daca prietenii te invita la un film, tu le dai replica ca nu vezi porcarii comerciale. Sau daca o prietena se invita sa treaca pe la tine sa vada ce mai faci, te gandesti  automat ce mai vrea si de data asta.
Ca o consecinta a reactiilor tale la invitatiile lor, ei te vor evita pe viitor. Primul pas este sa-ti recunosti comportamentul, care nu este tocmai al unei persoane comunicative. Sigur ca pe lume nu exista numai oameni buni, este normal sa creezi si antipatii, insa in cele mai multe cazuri un compliment e doar un compliment si invata sa-l primesti cu placere, sa zambesti si sa multumesti.
Incearca sa-ti folosesti sensibilitatea si nu te feri sa-ti descoperi prea mult sufletul. Invata sa intorci complimentul si vei vedea ca acest lucru face intotdeauna placere.
  
Creeaza legaturi

Iti mai aduci aminte de ultima poveste de dragoste? Cate aveati in comun: aceeasi mancare preferata, muzica, locuri unde sa va petreceti clipele libere impreuna.Toate aceste asemanari te-au facut sa ai sentimentul ca traiesti ceva unic. De aceea pasul urmator a venit firesc: dragostea. Punctele comune pe care doi oamnei le impartasesc creeaza un sentiment de incredere.. Pasul urmator, cel al descoperirii diferentelor,  nu are sa va indeparteze, ci o sa va apropie si mai mult.

Asculta cu rabdare, oricarui om ii place sa vorbeasca despre sine. Cand nu esti de acord cu ceea ce spune  incearca sa ascuti si respecti argumentele interlocutorului. Este o adevarata arta sa intelegi si lucrurile cu care nu esti de acord si sa accepti rationamente care nu corespund sentimetelor tale.


Ai grija ce prieteni ai in jurul tau

Nu mai pierde timp si energie incercand sa ii ai aproape pe cei pe care nu ii poti avea sau care nu te plac. Incearca sa-i cunosti mai bine pe cei din jurul tau si acorda-le atentia cuvenita. Iar cat despre ceilalti, habar nu au ce pierd!

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter