Ce să faceţi ca să vă certaţi mai rar

De Diana Zagrean, pe

Uneori, când spiritele se încing, este greu să îţi menţii capul limpede şi să faci compromisuri. Încearcă câteva sfaturi şi vezi ce să faceţi ca să vă certaţi mai rar.
 

Identificaţi problema reală

Dacă vă lăsaţi duşi de sentimente şi ţipaţi câteva ore unul la altul, nu numai că nu rezolvaţi nimic, dar vă sleiţi de puteri fără să fiţi constructivi.
Încercaţi să treceţi peste orgoliu şi să nu vă pierdeţi cu firea. Poate că problema este simplă şi rezolvarea aşteaptă după colţ.

Ascultaţi-vă unul pe altul

Emoţiile şi sentimentele puternice, cum ar fi furia, vă fac să pierdeţi din vedere părerea celuilalt. Poate că se simte rănit, poate că îşi doreşte să-l înţelegi.
Puţin calm şi raţiune fac mult bine şi chiar duc la evitarea unor conflicte pe viitor. Ascultă ce are de zis partenerul tău şi poate data viitoare nu mai ajungeţi la ceartă.

Compromisurile sunt flexibile

Dacă în trecut aţi stabilit o regulă şi unul din voi a încălcat acum un „paragraf” dine a, nu trebuie să vă pierdeţi cu firea. Compromisurile sunt ajustabile şi ar trebui să fiţi amândoi flexibili când celălalt greşeşte.

Definiţi dorinţele

Ca să nu vă mai certaţi şi pentru ca armonia în cuplu să fie desăvârşită, trebuie să spuneţi tare şi clar ceea ce vă doriţi. Dacă unul dintre voi nu ştie cu exactitate ce îşi doreşte celălalt, cearta este la un pas. Nu vă fie frică să discutaţi subiectele delicate, doar de asta sunteţi împreună la bine şi la rău, nu?

Înlocuiţi vina cu soluţii

Chiar dacă simţiţi că celălalt greşeşte, nu vă aruncaţi cu reproşuri asupra lui. Toată lumea greşeşte şi noi toţi aem defecte. În loc să aruncaţi vina de la unul la altul şi să cautaţi un responsabil atunci când ceva nu merge bine, încercaţi să propuneţi soluţii la problema apărută.
Poate că nu sunt soluţii perfecte, poate că nu sunt nici măcar nişte idei bune, dar sigur fac mai bine relaţiei decât un şir de învinuiri şi reproşuri.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter