Când să faci şi când să nu faci linişte în dormitor

De Raluca Cristea, pe

Adevăratele relaţii se bazează pe comunicare. Deşi se spune că faptele fac mai mult decât 1000 de cuvinte, uneori lucrurile stau invers.

Când vrei să ştii ce simte pentru tine sau cât de mult a evoluat relaţia voastră, indiferent dacă eşti bărbat sau femeie, faptele şi vorbele contează, oricâte şi oricând. Uneori, vrei să îi dai o lecţie ignorându-l puţin, alteori eşti convinsă că trebuie să îl laşi în pace ca să se calmeze după o ceartă sau comunicaţi puţin când aveţi probleme sau când faceţi sex.

Cum îţi dai seama când liniştea face bine cuplului şi când este de fapt un duşman acuns al relaţiei?

Cum ştii că e prea multă linişte în cuplul tău?

După o ceartă, unul dintre voi alege să tacă şi îl ignoră pe celălalt. Pentru cel care acceptă şi încurajează tăcerea în cuplu, poate fi un joc al minţii şi o formă de control al situaţiei. Pentru cel care nu înţelege ce se întâmplă, este o sursă de frustrări sau o formă de protecţie.

,, Tratamentul cu linişte” este deseori negat de cei care îl folosesc. Dacă întrebi o femeie sau un bărbat dintr-un astfel de cuplu ce nu este în regulă, o să îţi răspundă probabil senin că nimic.

Când este chiar indicat să fie linişte?

Nu poţi nega faptul că uneori chiar e nevoie de linişte în cuplu. Mergând pe ideea ,, dacă tăceai, filozof rămâneai”, este bine să îi laşi un moment de respiro partenerului când este nervos, când vrea să îşi facă ordine în gânduri sau când eviţi replica care ar putea declanşa un conflict.

Ca o metodă de apărare, te foloseşti de linişte când eşti depăşită de moment, când eşti nervoasă sau supărată, deşi evident, e mai bine să vorbiţi.

Dar dacă liniştea înseamnă indiferenţă…

Chiar se întâmplă ca unul din voi să abuzeze de linişte ca să controleze relaţia sau mai rău, ca să se bucure de comoditatea indiferenţei sub pretextul că e nevoie măcar de câteva ore de linişte.

Liniştea nu rezolvă nicio problemă, dimpotrivă o adânceşte şi este o formă de desconsiderare din partea celui care promovează lipsa de comunicare faţă de cel care este obligat să o accepte.

Şi, dacă cumva vă trece prin cap ideea sexului de împăcare, află că nu este o idee tocmai strălucită pentru că doar problemele minore se pot rezolva aşa. Mai mult, cum ar putea să fie în regulă când faci sex ca să treci peste în loc să vorbeşti deschis?

Când să nu faci linişte?

Alternativa ideală este să ai curajul să spui lucrurilor pe nume şi să comunici sincer, indiferent de problemă. Dacă te poţi implica 100% ca să rezolvi cât mai repede ceva, fii sigură că relaţia ta va fi mai relaxată şi evident, partidele de sex mult mai bune.

Dacă tot am amintit de sex şi când nu trebuie să faci linişte, atunci momentele intime sunt în prim plan. Un sărut spune multe, iar sexul, atunci când vine pe un fond afectuos şi relaxat, este un mesaj cât se poate de clar pentru ce simţi şi ce vrei de la iubitul tău.

Şi da, nu face sex în linişte! Exprimă-te, dă frâu liber energiei sexuale sub orice formă – mişcare sau sunet!

Conflict, împăcare, comunicare sau sex, un lucru e sigur: trebuie să nu faci linişte!

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter