Ce avantaje îţi aduce sexul fără implicaţii

De Stela Moisescu, pe

Astăzi a apărut un studiu de senzaţie care ne anunţă că sexul fără implicaţii este practicat de femei într-o proporţie uriaşă, comparativ cu studii anterioare.
Află că 82% dintre reprezentantele sexului frumos au făcut sex cu un bărbat fără să îşi dorească o relaţie cu acesta şi doar 19% au regretat experienţa.

Majoritatea femeilor au făcut sex fără să se implice şi sentimental din simplul motiv că li s-a părut distractiv. Aşa reiese în urma unui sondaj realizat pe 2000 de femei care nu sunt implicate într-o relaţie.

Ceea ce este însă interesant la acest studiu e faptul că trei sferturi dintre femei au afirmat că le-a fost mai greu să atingă orgasmul într-o aventură sexuală. Au recunoscut că orgasmul e mai uşor de atins cu un iubit stabil.

În aces caz merită sau nu să faci sex fără să fii implicată într-o relaţie? Din moment ce doar una din cinci femei a regretat o astfel de experienţă trebuie să existe avantaje, chiar dacă ele nu se referă strict la plăcerea fizică.

Care ar putea fi avantajele sexului fără implicaţii?

Iată ce beneficii îţi aduce sexul cu un bărbat de care nu eşti îndrăgostită:

–    Îi poţi povesti orice fantezie, fără teama că te va judeca. Când investim sentimente începem să jucăm roluri în pat şi ne temem să nu cădem în penibil. Aşa că ne cenzurăm instinctele.

–    Dacă sexul nu te satisface, nu-ţi prea pasă. Faptul că n-ai putut avea orgasm cu bărbatul respectiv nu reprezintă o tragedie, pentru că, în fond, nu vei sta o viaţă întreagă cu el. Este riscant să faci sex cu un bărbat, abia după ce simţi că îl iubeşti, pentru că vei trăi o dramă, dacă descoperi că sunteţi incompatibili sexual. În plus, nici nu trebuie să mimezi orgasmul ca să-i scuteşti orgoliul de o lovitură.

–    Dacă nu-l iubeşti, nu-ţi pasă de plăcerea lui. Nu te simţi datoare să îl satisfaci, pentru că asta e datoria… iubitei lui. În schimb, el va dori să îţi demonstreze cât de bun este la pat, pentru că ştie că femeile bârfesc şi vrea reputaţie bună! Aşa că ţie nu-ţi rămâne decât să te bucuri de actul sexual, fără bătăi de cap.

–    Sexologii spun că în plan sexual simţim atracţie în special pentru lucruri interzise şi dăunătoare. Sigur n-ai vrea să ai o relaţie cu un tip care ţi-ar frânge inima. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ştergi cu buretele atracţia pe care o simţi pentru el. Profită de ea pentru a trăi o experienţă sexuală foarte intensă!

–    Este cea mai bună opţiune atunci când eşti stresată şi nici prin gând nu-ţi trece să te legi la cap cu o relaţie serioasă. Prietenia cu beneficii îţi permite să te bucuri de sex şi de toate avantajele lui, fără să te complici cu o relaţie în care trebuie să investeşti timp, energie şi… sentimente.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter