Atrasă de un bărbat mai tânăr? Păcat sau nu?

De Libertatea pentru femei, pe

Relația cu un bărbat mai tânăr pare a fi ceva tabu. În societatea noastră se obișnuiește ca bărbatul să fie mai mare, fie doar și cu un an, decât femeia. Tot ce nu se încadrează în normă pare a fi ceva scandalos.
Dacă o diferență de doi-trei ani în favoarea ei începe să fie trecută cu vederea, una de 10-15 ani ajunge să fie subiect de bârfă pentru cei din jur și iscă nenumărate semne de întrebare.

►Temeri întemeiate sau nu

Există mai ales teama că bărbatul o va părăsi până la urmă pentru una mai tânără. Psihologul Cristina Ion-Rădulescu observă însă că această teamă poate exista indiferent de diferența de vârstă. În plus, în general, ceea ce îi aduce împreună este atracția, indiferent de data nașterii. În unele cazuri, poate fi o problemă, în măsura în care bărbatul își dorește foarte mult copii, dar femeia nu mai este în perioada fertilă. Mulți se gândesc că, în acest caz, femeia a avut inițiativa, ea l-a sedus, dar, de cele mai multe ori, el este cel care face primul pas. Alții sunt de părere că nu este o relație menită să țină, dar există multe astfel de cupluri care stau împreună ani buni sau chiar o viață.

►Experiențe de viață diferite

Totuși, situația este departe de a fi roz. Apar și anumite probleme cauzate de diferența de vârstă, cum ar fi faptul că cei doi se află în momente diferite ale vieții. Ea e o femeie care știe ce vrea, își poate dori o familie sau un om alături de care să trăiască tot restul vieții. El poate își dorește doar să se distreze. Dacă te afli în această situație, o poți accepta sau nu, ori poți să alegi să aștepți până când el se va maturiza. Bineînțeles că există riscul ca atunci să nu te mai aleagă pe tine. Se mai poate întâmpla ca bărbatul mai tânăr să fie mult mai gelos decât unul de vârsta ta. El este încă nesigur pe el și te vede mult mai experimentată, ca urmare, mai capabilă să îți găsești un alt partener dacă el nu se ridică la înălțimea așteptărilor tale. În acest caz, este bine să-l asiguri că-l iubești, să nu flirtezi cu alții în fața lui și să arăți că îl apreciezi.

►CE SPUNE LUMEA

Problema cea mai mare în astfel de relații este ce ar putea gândi familiile și prietenii voștri. Dacă acum se mai acceptă diferențe de patru-cinci ani, la mai mult de zece, ceilalți chiar s-ar putea fie să vă respingă, să vă critice sau să vă trateze cu răceală. Chiar dacă nu s-ar întâmpla asta, tot se pot isca bârfe, de care până la urmă să afli. Aici, depinde ce îți dorești tu: dacă este doar o aventură, nu are sens să se afle. Dacă ești încredințată că el e sufletul-pereche și relația voastră este destul de solidă ca să reziste timpului, poți avea curajul să ieși în lume și să-i înfrunți pe rău-voitori. Persoanele apropiate ție vor accepta situația până la urmă, pentru că nu vor decât să fii fericită. În privința celorlalți, nu ar trebui să-ți faci prea mari probleme.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter