Cum să fii o mamă perfectă. Iată 10 reguli importante!

De Libertatea pentru femei, pe

Priveşte în jur cu atenţie! Îţi place să vezi că cele mai multe cazuri de bulimie, anorexie, tentative de sinucidere, dereglări de comportament, consum de droguri, avorturi, toate încep la vârste fragede?
Nu vreau să te sperii, însă acestea sunt consecinţele nefaste ale lipsei de comunicare între mame şi fiice.
Ca să nu ajungi într-o postură nefericită, urmează paşii de mai jos:

1 Silueta armonioasă e esenţială pentru o fată. Ca să previi tulburările de alimentaţie, alungă-i fetei teama de îngrăşare. Explică-i că e normal să ia în greutate cu vârsta, căci oasele se măresc.

2 Tenul perfect e o obsesie la pubertate. Dacă acneea îi creează probleme, du-o la dermatolog. Atrage-i atenţia că obiceiul prost de a-şi „stoarce”coşurile îi va lăsa cicatrice pe chip. E un prilej de a deschide şi subiectul pilulei contraceptive, recunoscută şi pentru capacitatea ei de vindecare a acneei.

3 Povesteşte-i despre sindromul premenstrual. Se va calma aflând că acesta e respon-
sabil de creşterea bruscă în greutate, de retenţia de lichide, de durerile abdominale, de mărirea sânilor, de stările de greaţă, de oboseală, nervozitate, pofte.

4 Ca să-şi facă un obicei din vizita la ginecolog, spune-i că femeile sunt atât de speciale încât le e dedicată o întreagă ramură a medicinei! Vorbeşte-i despre prima vizită la ginecolog cu naturaleţe şi sinceritate.

5 Vorbiţi despre primii paşi în viaţa sexuală şi alegeţi împreună cu ginecologul cele mai bune metode contraceptive. Vrei, nu vrei, acest eveniment va avea loc mai devreme sau mai târziu. E mai bine să fie pregătită de către propria mamă şi nu de amice „binevoitoare”.

6 Deşi ţi se pare ruşinos să discuţi despre lucruri care se practică în materie de sex, pe care tu poate nu le-ai făcut vreodată, fă totuşi acest pas. Căci bolile cu transmitere sexuală nu se iau doar prin metoda clasică de amor, ci şi pe cale orală sau anală. Tot tu ar trebui să-ţi înveţi fiica să folosească prezervativul şi să aibă în permanenţă unul în geantă.

7 Nu te aştepta să vină ea la tine să vorbească. Începe tu o discuţie, dar fără a o bombarda cu chestiuni legate de sex, ci cu exemple de genul: „ştii ce a păţit fata unei colege de-ale mele?”.

8 Nu folosi limbaj ştiinţific şi nu exagera cu informaţii inutile. Dacă ai reticenţe, poţi să-i menţionezi, în treacăt, link-uri către site-uri pe internet, unde poate găsi informaţiile necesare.

9 Fă-o să simtă că poate discuta cu tine despre absolut orice. Respectă-i deciziile şi nu încerca să-ţi impui părerile. E foarte important să o încurajezi să fie sinceră cu tine. Nu te grăbi să tragi concluzii! Ai răbdare şi ascultă totul până la capăt. Dacă abordează subiecte legate de sex nu înseamnă că şi-a şi început deja viaţa sexuală.

10 Încurajeaz-o să aibă prieteni, las-o să se îmbrace modern, să frecventeze chiar şi locuri care ţie ţi se par dubioase! Astfel îi vei arăta că ai încredere în ea şi, cu siguranţă, nu te va dezamăgi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter