Cum să ai un stil vestimentar impecabil în timpul verii

De Consuela Stratulat, pe

Vara vine cu temperaturi ridicate și poftă de vacanță, dar și cu o dorință greu de stăvilit de a face cumpărături. Petrecerile din weekend cer ținute noi, iar în excursii exotice nu poți pleca fără o garderobă pe măsură. Înainte să dai buzna în magazine, ține cont de câteva sfaturi care te vor ajuta să cumperi cele mai potrivite haine și accesorii.
Cumpără pantofii de vară mai mari cu jumătate de număr. În timpul sezonului cald, picioarele se umflă și nu vrei să simți că îți explodează în sandale. Materialele naturale, precum pielea, pânza sau pielea întoarsă se vor lărgi, așa că jumătate de număr peste măsura ta normala este suficient, dar dacă vrei să cumperi încălțări din imitație de piele sau alte texturi sintetice, ia-le mai mari cu un număr.

Ai grijă la materialele pe care le alegi

Cele mai multe produse din magazinele de high-street sunt realizate din materiale sintetice, precum poliesterul, și nu lasă pielea să transpire. În plus, se pătează rapid de transpirație. Cele mai bune alegeri vestimentare pe timp de vară sunt hainele de bumbac și materiale naturale. Fibrele lor sunt goale în centru, astfel că absorb transpirația și o elimină rapid.
Inul este cel mai răcoros material, fiind un conductor de căldură mai bun decât bumbacul. În ciuda părerii populare, mătasea este o altă alegere potrivită pentru zilele fierbinți de vară. Dezavantajul este că trebuie curățată după fiecare purtare, dacă transpiri. Sigur știi, dar nu strică să îți reamintești că mătasea nu se spală, curățarea chimică fiind singura variantă. Denimul subțire este un alt material în care te vei simți bine în timpul verii.

Modifică-ți hainele pentru vară

Dacă ai un croitor în zonă, pune-ți imaginația la bătaie și transformă hainele de care vrei să scapi. Fustele sau rochiile lungi de care te-ai plictisit pot fi scurtate, pantalonii lungi pe care i-ai purtat astă-iarnă pot fi făcuți scurți, iar jachetele de primăvară pot fi scurtate astfel încât să se potrivească cu rochiile de vară.

Ferește-ți produsele cosmetice de căldură

Câte poșete ai distrus vara trecută din cauza rujului care s-a topit în geantă? Pentru că nu poți ieși din casă fără trusa de urgență  – un corector, un ruj, un rimel, fondul de ten și un blush – trebuie să știi cum să le transporți în siguranță. Seara, pune în congelator o pungă de vid, iar dimineața scoate-o și depozitează în ea cosmeticele. Metoda nu este eficientă dacă vei sta toată ziua în soare, dar te va ajuta să ajungi în siguranță în încăperea cu aer condiționat în care îți vei petrece orele.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter