Învaţă să îţi răsfeţi părul!

De Unica.ro, pe

Părul tău merită să fie răsfăţat. Fiindcă atunci când el arată bine, tu te simţi minunat
Pune în aplicare cele mai bune sfaturi de îngrijire şi tratează-ţi părul cu respe.

Învaţă cum să…

– …îţi usuci corect părul

Folosirea uscătorului la o temperatură foarte mare distruge firul de păr. Pe cât posibil, lasă-ţi părul să se usuce natural, iar ca să îi dai o formă frumoasă, aplică spumă şi modelează vârfurile cu o perie mare, rotundă. Dacă vrei sau trebuie neapărat să utilizezi uscătorul, foloseşte-l la cea mai mică viteză şi ţine-l la aproximativ 10 cm depărtare de păr. Ca să nu se încurce şi să capete un aspect neîngrijit, lasă capul pe spate şi usucă părul de sus în jos, pieptănând mereu. La final, aplică o cremă de îngrijire sau un balsam fără clătire.

– …obţii bucle naturale

Lasă-ţi părul să se usuce parţial, apoi împarte-l în două – din creştet spre frunte şi spre ceafă – şi prinde fiecare parte într-un coc. După ce s-a uscat complet, desfă-l şi modelează onduleurile astfel obţinute cu puţină ceara

– …îi dai strălucire în mod natural

Folosirea în exces a produselor de styling, poate da părului un aspect neîngrijit. Pentru mai mult luciu, alege metodele naturiste, care nu dau greş niciodată: la sfârşitul fiecărei băi, clăteşte-te cu un amestec format din cantităţi egale de apă şi oţet de mere.  

– …aranjezi părul ondulat

Ai părul creţ natural şi la fiecare baie te străduieşti să îl aranjezi cât mai bine? Regula de bază este că părul creţ trebuie pieptănat numai după baie, cât este încă ud şi niciodată atunci când îl usuci, pentru că îi vei strica forma naturală. Aplică puţină spumă şi un tratament hrănitor, care îi va da strălucire şi va proteja firul de păr.

– …îi dai volum fără să usuci firul de păr

Dă-ţi tot părul în faţă, aplică foarte puţină spumă şi foloseşte uscă-torul la cea mai mică viteză. Dă apoi părul pe spate şi tapează uşor în creştet. Dacă părul este mai scurt de umeri, poţi folosi bigudiurile, pentru mai mult volum în părţile laterale.

– …obţii o coafură impecabilă

Dacă ai părul drept, usucă-l astfel: alege şuviţe medii, rulează-le pe o perie rotundă şi trage uşor spre vârfuri, uscând în acelaşi timp. Repetă mişcarea la fiecare şuviţă în parte. Vei obţine o coafură clasică, cu vârfurile uşor întoarse spre interior.

Sfaturi pentru un păr frumos:

1. Te-ai săturat de coafura ta? Nu te vopsi în totalitate, ci fă-ţi doar câteva şuviţe cu un ton mai deschis decât nuanţa naturală şi vei obţine un look plin de prospeţime.

2. În fiecare săptă-mână, curăţă bine peria şi spală piepte-nele, ca să îndepărtezi microbii şi praful.

3. Aplică spumă o singură dată, după baie, urmând ca pentru remodelare să umezeşti puţin părul.

4. Dacă părul ţi se îngraşă foarte repede, a doua zi după baie aplică direct pe pielea capului puţin talc, pentru că are rolul de a absorbi excesul de sebum.

5. Pentu ca produsele de styling să acţioneze eficient, nu le aplica direct pe păr, ci ia cantităţi mici, masează pe palme şi apoi aplică.

Alege peria în funcţie de tipul de păr

â–º pentru părul creţ: ai nevoie de un pieptene cu dinţi rari, pe care să îl foloseşti numai când părul este ud
â–º pentru părul des: alege o perie mare şi rotundă, care să îl descurce, dar să nu îl electrizeze
â–º pentru părul foarte lung: o perie din păr natural reprezintă alegerea ideală, pentru că va da părului un plus de strălucire.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter