Cum să fii elegantă în orice moment al zilei

De Consuela Stratulat, pe

„Eleganța este o calitate fizică și morală, care nu are de-a face cu hainele”, spune Karl Lagerfeld, iar noi îi dăm dreptate. Să știi să te îmbraci elegant înseamnă să treci dincolo de modă și tendințe. Eleganța presupune un mod aparte de a te îmbrăca, ce atrage atenția celorlalți, nu din cauza hainelor pe care le-ai ales, ci din cauza grației pe care o ai. Îți dăm câteva sfaturi care te vor ajuta să devii o prezență plină de stil.
Primul pas este să înțelegi că simplitatea înseamnă eleganță. Uită-te la orice fotografie cu femei pe care le consideri elegante și vezi dacă nu sunt îmbrăcate cât se poate de simplu. Poartă cât mai puține culori și transformă imprimeurile într-o excepție.

Poartă doar hainele care ți se potrivesc

Pentru a arăta bine, trebuie să știi ce ți se potrivește. Află ce culori te avantajează, ce tipuri de haine trebuie să porți în funcție de siluetă și nu face compromisuri de dragul tendințelor. Nu tot ce este la modă va sta bine și pe tine. Învață să cumperi înțelept, chiar și când intri într-un magazin cu reduceri. Decât să cumperi ce nu ai nevoie, pentru că e ieftin, mai bine îți păstrezi banii și investești în ceva ce ți se potrivește cu adevărat.

Alege piese clasice

Anumite piese vestimentare și accesorii pur și simplu nu se vor demoda niciodată. Acestea trec testul timpului pentru că nu își pierd farmecul. Dacă vrei să te îmbraci elegant, trebuie să ai în garderobă rochia neagră, pantofii nude și un șirag de perle. Aceste piese erau la fel de elegante și acum 25 de ani și vor rămâne astfel, așa că investește cu încredere.

Nu subestima puterea unei genți

O geantă aleasă bine îți poate schimba întreaga ținută. Nu trebuie să poarte semnătura unui designer, ci ai nevoie de un model cu linii curate, ceva care îți atrage atenția, fără a fi evidentă. Este tipul de geantă pe care o recunoști atunci când o vezi.

Găsește-ți propriul stil

Ai nevoie de timp, pentru a afla ce stil ți se potrivește, dar este important să o faci, dacă vrei să te îmbraci elegant. Dacă nu ești sigură de ce îți place și ce ți se potrivește, nu te vei simți confortabil și nu vei arăta bine. Un prim pas în aflarea propriului stil este să identifici ce piese din șifonier ți se par cele mai drăguțe.

Fii sigură pe tine

Postura și încrederea pe care o ai în tine îți influențează aura și te pot face să arăți elegant. Gândește-te dacă ai văzut vreodată o femeie îmbrăcată elegant, care părea că nu se simte confrotabil în hainele sale. Această atitudine nu este dată de ce anume porți, ci de încrederea pe care o ai în tine.

Învață să iubești culorile neutre

Dacă vrei să te îmbraci elegant, este esențial să iubești culorile neutre. Una dintre cele mai grațioase alegeri pe care le-ai putea face este negrul. Nu înseamnă că trebuie să renunți la culoare, ci doar că trebuie să înțelegi importanța acestor nuanțe neutre.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter