6 alegeri vestimentare care te fac să arăţi bătrână

De Consuela Stratulat, pe

Este drept că anumite haine nu sunt potrivite pentru orice vârstă, însă este pare incorect să îi spui unei femei să nu poarte fuste mini după 40 de ani. Cu toate acestea, este întotdeauna bine să ştii ce piese vestimentare să eviţi, pentru a nu părea cu câţiva ani mai mare. Îţi spune noi ce haine te fac să pari mai bătrână decât eşti.
Porţi piese retro, fără să le combini cu ceva modern. Ştim că moda se repetă, dar nu înseamnă că trebuie să îţi compui toată ţinuta din piese vechi, pentru că rişti să arăţi cu 10 ani mai în vârstă. Îţi place un pulover din anii 80? Lasă colanţii şi pantofii sport acasă şi optează pentru o pereche de jeanşi skinny şi o botine, un machiaj natural şi vei arăta chiar mai tânără. Ai găsit o fustă midi vintage? Poart-o cu o jachetă scurtă de piele şi o pereche de pantofi cu toc, în loc să o combini cu o bluză elegantă şi perle. Să combini piesele retro cu cele moderne nu te va face doar să pari din zilele noastre, ci te va ajuta să te remarci din mulţime.

Renunţi la croitor

Dacă nu îţi pasă de felul în care îţi vin hainele, rişti să pari mai bătrână. Când porţi ceva prea lung sau prea larg, pare că vrei să îţi ascunzi corpul, iar oamenii te percep ca pe o persoană în vârstă. Nu ai nevoie de fuste mulate şi stiletto, dar o rochie care urmăreşte linia corpului este extrem de sexy.

Porţi aceleaşi haine de ani de zile

Nu trebuie să ai peste noapte un dressing uriaş, însă ar trebui să nu te mai bazezi pe aceleaşi haine pe care le porţi de ani de zile. Chiar dacă nu eşti la curent cu moda şi nu îţi place să faci cumpărături, nu înseamnă că nu vrei să arăţi bine. Schimbă mocasinii pe care îi porţi de când erai la liceu cu un model din zilele noastre şi înlocuieşte pantalonii anilor 90 cu un model cu o linie mai delicată. Nu este nevoie să îţi schimbi stilul, dar adu-i câteva îmbunătăţiri.

Porţi ochelari care te fac să arăţi bătrână

Ochelarii de vedere îţi pot adăuga câţiva ani, dacă nu alegi modelul potrivit. Optează pentru piese moderne, care să îţi dea un aer tineresc. Desigur, nu înainte de a face un control oftalmologic.

Îţi subţiezi sprâncenele

Dacă nu ştiai până acum, sprâncenele foarte subţiri te îmbătrânesc. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, oricum se subţiază, dar machiajul te ajută să le mai schimbi forma.

Te îmbraci prea sexy pentru vârsta ta

Pe măsură ce îmbătrâneşti, sunt anumite haine pe care trebuie să le laşi în urmă. De exemplu, la 29 de ani nu eşti bătrână, dar eşti mai în vârstă decât verişoara ta de 15 ani, care poartă tricouri cu desene haioase sau hanorace cu glugă sau jeanşi roz cu ţinte. Dă dovadă că ai stil şi alege un tricou simplu, o pereche de jeanşi şi un pulover care te vor face să arăţi tânără şi cool. Nu este indicat nici să te îmbraci prea sexy, cu fuste prea scurte sau prea mulate, paiete sau topuri decoltate. Va părea că încerci prea mult să fii tânără.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter