Cum să îţi aranjezi părul ud la plajă

De Unica.ro, pe

Imaginea fetei Bond care iese din apă cu părul său blond lăsat pe spate este seducătoare, astfel că cea mai simplă coafură posibilă a rămas la fel de „fashion” şi astăzi.
Ca să rămână la fel de frumos şi după ce se usucă, părul trebuie îngrijit suplimentar la plajă.  

Iată câteva ponturi simple pentru un păr sănătos la plajă.

Foloseşte balsam de păr

Soarele şi apa sărată degradează vizibil părul – îl decolorează, usucă şi degradează la vârfuri -, astfel că părul trebuie hidratat mai mult decat în mod normal. Pe lângă tratamentele pe care le aplici acasă, încearcă unul simplu şi pe plajă.

Într-un tub-spray, amestecă puţin balsam de păr cu apă (un sfert balsam şi trei de apă) şi agită-l bine pentru omogenizare. După fiecare baie, pulverizează balsamul pe tot părul, de la rădăcină spre vârfuri, când părul este încă ud. După ce se zvântă, foloseşte un pieptene, în acest fel părul va rămâne hidratat tot timpul şi îl vei descurca foarte uşor.

Vezi cum se coafează vedetele la plajă.

Coafează-l… cu sare

Sarea usucă părul şi îl face mai ţeapăn, fiind un fel de fixativ natural aşa cum era berea pe timpul bunicii. Aşadar, nu te grăbi să mergi la duş după ce ieşi din valurile mării, dacă îţi doreşti un look hippie graţios.

Îl poţi prinde, de exemplu, într-un coc din şuviţe răsucite care va arăta frumos la baza cefei, dar la fel şi când îl vei desface, pentru că părul se va fixa în bucle. Dacă îţi plac cosiţele, îl poţi împleti într-o coadă strânsă, până la vârfuri. La fel de bine va arăta şi după ce îl despleteşti, fiind una dintre coafurile naturale la modă în acest an.

Clăteşte-l des la duş

Clorul din piscină dăunează părului mai mult decât sarea de mare, de aceea, când mergi la bazin, indicat este să îl clăteşti cât mai des la duş, de fiecare dată când ieşi din apă.

Foloseşte balsamul – minune preparat acasă ca să îl descurci uşor şi înfăşoară părul în coadă cu un batic, ca să ai părul drept dacă nu îl preferi vâlvoi.

Coafează-te pentru o seară în oraş

Deşi este recomandat să speli părul cu şampon după ce te întorci de la plajă, când ai părul foarte lung devine o corvoadă să faci asta în fiecare seară. Şi nici nu trebuie să renunţi să ieşi în oraş, pentru că părul tău poate arăta perfect chiar şi aşa.

Usucă-l natural cu prosopul şi foloseşte puţină spumă. Poartă-l desfăcut pe spate sau prinde-l într-o coadă împletită lejeră şi pune-ţi un şal colorat ca bentiţă.

În locul bentiţei, poţi să împleteşti părul din faţă în două codiţe, aduse până după ureche. Va arăta la fel de bine.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter