10 trucuri pentru un păr superb vara aceasta

De Unica.ro, pe

Vrei ca părul tău să fie mereu frumos, strălucitor şi plin de viaţă? Alege produsele potrivite şi află cum trebuie să le aplici pentru a obţine rezultatele dorite.
Învaţă cele mai bune trucuri de îngrijire şi vei avea un păr seducător vara aceasta!

1. Şamponul  Aplică-l de două-trei ori la fiecare baie, astfel: masează pe palme o cantitate potrivită, apoi aplică-o pe toată lungimea părului. Dacă ai avut o zi obositoare, te poţi relaxa rapid, masând uşor scaplul, în special spre ceafă. Pentru a îndepărta în totalitate produsul, dă-ţi tot părul în faţă şi clăteşte-te cu duşul.

2. Balsamul  Întinde-l mai întâi pe palme, apoi pe toată lungimea părului şi distribuie-l uniform cu ajutorul unui pieptene cu dinţi rari. Pentru a putea acţiona în profunzime şi a oferi rezultatele dorite, balsamul trebuie lăsat pe păr cel puţin 5 minute. Dacă eşti mereu în criză de timp, alege balsamurile fără clătire, care se aplică după baie, pe părul uscat şi protejează mai mult timp firul de păr. Întinde o cantitate potrivită pe palme şi distribuie în mod egal. Poţi folosi un pieptene, pentru o acoperire cât mai precisă.

3. Tratamentul  De regulă, scopul tratamentului este de a repara părul degradat, de a întări vârfurile, de a oferi mai multă forţă şi strălucire. De aceea, este indicat
să fie aplicat de la jumătatea părului în jos. Pentru a fi cu adevărat eficient, acest tip de produs trebuie lăsat cel puţin 15 minute pe păr.

4. Bine de ştiut
Ca să ai un păr frumos şi sănătos, taie-ţi vârfurile o dată de lună, astfel: ia şuviţe subţiri, răsuceşte-le, apoi tunde în scări vârfurile despicate. Foloseşte la final un tratament regenerant, care să dea strălucire şi supleţe.

5. Fără fire rebele  Ca să nu ţi se electrizele părul după baie, înlocuieşte peria cu un pieptene şi foloseşte la aranjare spray pentru netezire. Pentru ca firul de păr să fie protejat şi hrănit până la următoarea spălare, alege un ulei pe bază de vitamine. Ai grijă însă să nu îl foloseşti în exces, pentru ca părul să nu aibă un aspect gras.

6. Dacă foloseşti uscătorul  Nu îl utiliza la viteza maximă, pentru că aerul fierbinte deteriorează firul de păr. Pentru mai mult volum, dă-ţi tot părul în faţă şi usucă-te astfel, lucrând de sus în jos. Ţine aparatul la 10 cm depărtare de cap.

7. Păr întins cu placa Dacă apelezi des la această metodă e bine să ştii că părul trebuie să fie perfect uscat, iar produsele de styling aplicate la sfârşit (de preferat doar puţină ceară pentru fixare). Foloseşte placa o dată pe săptămână sau mai rar.

Cum aplici corect produsele de styling

8. Fixativul şi sprayul tratament  Produsele sub formă de spray se pulverizează de la distanţă, astfel încât particulele să acţioneze pe o suprafaţă mai mare. Fixativul se foloseşte la finalul aranjării părului, pentru a păstra coafura într-o formă cât mai bună, în timp ce tratamentul se pulverizează pe păr după baie, masând rădăcinile.

9. Ceara E un produs mai pretenţios, aşa că, pentru a obţine un look reuşit, trebuie să respecţi câteva reguli. Nu aplica ceara de la rădăcină spre vârfuri, dacă părul e lipsit de volum. Dă-ţi tot părul în faţă şi foloseşte produsul de la ceafă spre frunte. Aplică o cantitate mică de ceară, cam de mărimea unui bob de mazăre, pentru că produsele de acest gen sunt în general destul de puternice şi rişti să obţii un look inestetic.

10. Spuma modelatoare Aplic-o pe părul ud, mai întâi la vârfuri, apoi spre jumătate. Ca să nu încarci firul de păr şi pentru o coafură cu volum, nu folosi produsul în creştet, la baza firelor de păr. Dacă ai părul creţ sau ondulat, aranjarea lui devine foarte simplă, dacă iei puţină spumă şi o aplici strângând uşor vârfurile în palme.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter