Cele mai noi metode de înfrumuseţare din România

De Andra Pecingina, pe

Semnele trecerii timpului nu cruţă nicio femeie, fie că este pregătită sau nu să se gândească la tratamente estetice sau bisturiu pentru a le aplana. Inovaţiile din domeniul medicinei…
… estetice ne garantează că nu trebuie să apelăm la bisturiu doar pentru a scăpa de riduri.

Cele mai populare tehnici folosite pentru a opri efectele timpului sunt peelingul chimic, injecţiile pe bază de toxină botulinică şi micro-dermo-abraziunea, dar noi îţi prezentăm mai jos ultimele apariţii în medicina estetică din România.

Noile tehnici revoluţionare de reîntinerire facială sunt non-invazive, au rezultate dovedite în urma testelor şi a experienţei medicilor.

Acestea tratează cu succes ridurile şi alte probleme ale pielii, cum sunt deshidratarea, petele pigmentare sau pierderea strălucirii şi asigură o femeie că nu va fi nevoie să apeleze curând sau chiar deloc la chirurgia plastică.

Noutatea săptămânii trecute este introducerea pe piaţa din România a unei noi tehnici de reîntinerire facială, bazată pe beneficiile celulelor stem adulte existente în ţesutul nostru adipos.

Constantin Stan este primul medic care realizează o astfel de intervenţie prin intermediul căreia celule stem extrase din ţesutul adipos al pacientuei sunt utilizate ulterior pentru reducerea ridurilor dintre sprâncene şi a ridurilor de expresie.

„În corpul nostru există celule care au capacitatea de să regenereze ţesuturile, celule stem, considerate noul miracol pentru chirurgia plastică. Una din direcţiile de dezvoltare este şi cea a folosirii capacităţilor de regenerare a celulelor stem adulte recoltate din propriul ţesut adipos şi utilizate în aceeaşi şedinţă de tratament”, a declarat dr. Stan.

Substanţele extrase se depun într-un aparat care spală grăsimea şi o separă de celule cu ajutorul enzimelor, după care se reinjectează în organism. „Procedura foloseşte ţesut propriu pacientei, ca urmare nu există alergii sau contraindicaţii”, adaugă chirurgul estetician.

Se preconizează că efectele noii tehnici de reîntinerire introduse pe piaţa din România durează timp îndelungat, ceea ce este important de menţionat alături de preţul unei intervenţii. O procedură de lifting facial cu celule stem din propriul ţesut adipos prespune în acelaşi timp şi absorbţia grăsimii, liposucţie şi de aceea costurile se ridică la 15.400 de lei.

Cele mai noi metode de înfrumuseţare din România Tratamentul So Up, oferit de Silhouette Centre de Slăbit şi Înfrumuseţare se află pe lista noutăţilor în domeniul  procedeelor de întinerire facială.

Această tehnică revoluţionară combină beneficiile mai multor terapii: radiofrecvenţe, ultrasunete şi cromoterapie, şi poate fi aplicat atât feţei cât şi zonelor periferice ale corpului, deoarece stimuleaza metabolismul la nivel celular, restaurează nivelul de colagen şi elastină al pielii.

Avantajele noii tehnici sunt o piele vizibil mai luminoasă, întinerită, rehidratată, şedinţele So Up promit disparţia petelor de cuperoză şi cicatricilor post-acnee.

Preţul unei şedinţe So Up este de 780 de lei iar stabilirea unor pachete de şedinţe cu discount de până la 40% se face în funcţie de diagnosticul medicului estetician.  

Cele mai noi metode de înfrumuseţare din România Mezoterapia cu acid hialuronic este o tehnica nouă, introdusă în ţara noastră în ultimele câteva luni de zile.

Dr. Mirela Miertoiu de la Clinica Dr. M Estetic ne spune mai multe despre noua tehnică de înfrumuseţare.

„Microinjectiille cu acid hialuronic pur conţin aminoacizi esenţiali pentru piele, aceştia au rol lubrefiant pentru ţesuturi şi ajută la atenuarea ridurilor.”

Mezoterapia cu acid hialuronic este de asemenea adjutant pentru alte tratamente pe bază chimică, pentru calmarea pielii după un peeling sau tratament de micro-dermo-abraziune şi este folosit cu succes la nivelul vergeturilor.

Pentru un tratament eficient de reîntinerire facială ale cărui rezultate se vor vedea la scurt timp sunt necesare 4 şedinţe de mezoterapie, o şedinţă o dată la 10 zile. În cazul în care se doreşte doar întreţinerea tenului este recomandată o şedinţă de mezoterapie pe lună.

Reacţiile la acest tratament sunt doar de uşoară înroşire a pielii, care dispare în timp de 10-15 minute.

„Nu există nici un fel de contraindicaţie la acest tratament, terapia este chiar indicată femeilor pe timp de iarnă, deoarece împiedică deshidratatea”, ne spune doamna doctor Miertoiu.

Preţul unei şedinţe de mezoterapie cu acid hialuronic depinde de zona tratată, costul unei fiole injectabile fiind de aproximativ 260 de lei.

Homeo-mezoterapia este o alternativă din medicina estetică biologică ce implică „mezoterapia clasică aplicată pe puncte de acupunctură şi este folosită în special pentru atenuarea ridurilor de expresie şi tonusul facial” ne spune dr. Cristina Bogdan, de la Clinica Naturopathya Med.

Aceasta foloseşte substanţe organoterapice, cu alte cuvinte extracte şi derivate din ţesuturi: placentă, piele, vase capilare, colagen, muşchi, pentru a stimula regenerarea pielii. Efectele homeo-mezoterapiei se vor vedea încă de la cea de-a treia şedinţă.

Recomandarea medicului estetician este pentru început 5 şedinţe săptămânale, urmate de şedinţe lunare şi apoi anuale. Preţul unei şedinţe de homeo-mezoterapie se ridică la 150 de lei iar sistemul de abonamente ajută pacientele să planifice pachete convenabile.

O altă tehnică cosmetică revoluţionară se bazează pe utilizarea laserului şi se numeşte fotorejuvenare. Aceasta este bazată pe lumină intensă pulsată introdusă pentru tratamentul unor afecţiuni ale pielii asociate cu îmbătrânirea, ameliorarea ridurilor datorită vârstei şi agresiunii solare.

Este dovedit faptul că lumina intensă pulsată îmbunătăţeşte textura pielii, tonicitatea şi omogenitatea culorii pielii, tehnica promite să fie una din cele mai bune opţiuni pentru tratamentul dermatologic şi cosmetic.

Preţul unei astfel de şedinţe la clinica DermEstetica este de 480 de lei, durează mai puţin de o oră şi efectele se vor vedea în aceeaşi săptămână.
 
Toate aceste tehnici sunt recunoscute pentru lipsa dezavantajelor, în majoritatea cazurilor pacientele se pot întoarce la lucru, pot aplica machiaj fără probleme şi alergii, şi pot reveni la viaţa de zi cu zi imediat după tratament.

În plus, poţi citi pe Unica.ro şi despre o altă noutate în domeniu, numită „Terapia Dracula”.

Foto: Shutterstock, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter