7 celebrități care se mândresc cu ridurile lor: „Tare mi-s dragi, e harta vieții mele pe fața mea”

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Miercuri, 22 februarie 2023, 15:04

Au bani, celebritate, dar ocolesc cabinetele medicilor esteticieni și aleg să își poarte frumusețea naturală cu mândrie. Pentru ele, fiecare rid spune o poveste, redă o trăire, aduce la suprafață un fapt petrecut, “vorbește” despre poveștile care le-au marcat sau le-au bucurat.

Oana Pellea, Manuela Hărăbor, Maia Morgenstern, Julia Roberts și Julianne Moore aleg să nu se împiedice în regrete după o intervenție chirurgicală, ci să savureze frumusețea fiecărei vârste.

Vedete care se mândresc cu ridurile lor

Oana Pellea are 61 de ani și e mândră de fiecare rid și fiecare poveste pe care o poartă. Actrița recunoaște că nu ar schimba nimic la aspectul său și că ridurile sunt dureroase doar atunci când sunt pe suflet.

„În fiecare pliu am o bucurie, o amintire, câte o dezamagire, câte o victorie, câte o iubire, câte un vis. Ridurile mele sunt prietenele mele, sunt povestea vieții mele. N-aș renunța pentru nimic în lume la ele.

Oana Pellea: „Zi de zi mai apare câte un vis, un gând, o bucurie pe fața mea”

Tare mi-s dragi ridurile mele, e harta vieții mele pe fața mea. Zi de zi mai apare câte un vis, un gând, o bucurie , câte un rid care îmi aduce aminte că trebuie doar să încerc să trec frumos pe lumea asta. Important e să nu ai riduri pe suflet”, mărturisește Oana Pellea pe Facebook.

Manuela Hărăbor: „Mama mi-a zis de foarte tânără: ‘Draga mea, când începi cu ele, nu te mai oprești!’ „

Manuela Hărăbor (54 de ani) a ales să nu devină sclava intervențiilor estetice. Actrița are convingerea că frumusețea nu trebuie “lucrată” cu nimic.

„Mama mi-a zis de foarte tânără, de când voiam să-mi fac tratamente faciale doar din curiozitate: „Draga mea, când începi cu ele, nu te mai oprești, devii sclavul lor!”. Plus că pielea lenevește, organismul lenevește și nu mai produce în mod natural colagen și tot ce e necesar și specific anumitor vârste și etape din viață”, spunea Manuela Hărăbor la „Vorbește lumea”.

„Nu mi-am făcut nicio operație estetică de frică. Orice vârstă este frumoasă. În momentul în care începi să ascunzi niște riduri, devine nenatural. Psihic devine nenatural, dar și fizic. Nu există tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. Nu te poți opune cursului vieții. Educația ar trebui să fie în sensul ăsta”, adaugă actrița.

Vedeta are convingerea că atunci când faci o schimbare estetică nu te iubești.

„Să nu-ți accepți ridurile, care apar în mod fi­resc, care sunt ceva natural, e o altă dovadă de or­goliu și de mândrie. Și mai e și o dovadă de nesiguranță, ține de o neiubire a ta. A te iubi înseamnă a te iubi cu tot ce ești. În­seamnă a te iubi și în diminețile în care te-ai trezit cu ochii umflați, fi­indcă n-ai dormit bine peste noapte. În­seamnă a te iubi și când meca­nis­mele fi­zio­logice încep să-ți „picteze” riduri pe față etc. Iu­birea de sine nu e condiționată de aspecte de acest gen. Cu sau fără riduri, tu tot omul ăla ești”, mai spunea ea în trecut.

Maia Morgenstern: „E rușine cu ridurile, cu vergeturile de la naștere, cu kilogramele în plus”

Maia Morgenstern (60 de ani) are convingerea că presiunea în care trăim și lecțiile de superficialitate pe care le primim își pun amprenta și asupra aspectului nostru. Actrița susține că mulți văd în părul alb și în riduri o rușine. Ba ma mult, și că noi ajungem să ne împiedicăm în aceste stereotipii.

” E rușine! Te faci de râs! Ia vezi cum faci?!

Din adolescență sau poate chiar mai devreme. E rușine: e rochița prea scurtă, se văd chiloțeii. Apoi mijeau sânii: stăteam cocoșată, adunam umerii de rușine, de parcă ar fi fost pericol să nu împung lumea cu mugurașii ăia dureroși. Stai și tu mai așa, să nu se vadă, să nu sară în ochi. Și în general, bine ar fi să porți sutien, să știi! Bine, rău, sănătos sau nu, pune hamul ăla cu sârme, îmbracă-te cu harnașamentul ăla cu balene, că altfel e rușine.

Apoi a trebuit să mă rușinez cu pilozitatea/părul care avea netrebnicia să crească în locuri nedorite. Cum ieși așa pe stradă? Ai două opțiuni: ceară fierbinte sau lama de ras. Primele arsuri pe picioare și pe corp.

Picături de sânge și pete roșii, apoi vinete. Și sprâncenele, sprâncenele sunt prea groase. Smulge! Smulge-le! Păcat. Doare. Mă doare! Suferă baba la frumusețe. Aveam 13- 14 ani.

Apoi e rușine cu ridurile, cu vergeturile de la naștere, cu kilogramele în plus, depuse tocmai unde nu trebuie. Ce rușine cu pielea lăsată! Ascunde. Trage, întinde, smulge. Umflă, strânge. Lenjerie modelatoare, că altfel e rușine.

Și acum, tălpile astea deformate, labele picioarelor, monturile alea dizgrațioase, de-a dreptul scârboase. Degetele alea strâmbate de încălțămintea la modă. Cum să lași așa ceva la vedere? Ascunde.

Și pune centura. Dă cu ruj și cu rimel. Ustură ochii: nu contează. Vopsește părul: cărunt e rușine. Te îmbătrânește!”, scria Maia Morgenstern pe Facebook.

Julianne Moore: „Urăsc să condamn oamenii pentru că au făcut-o, dar nu cred că îi face să arate mai bine”

Julianne Moore (62 de ani) nu a fost niciodată adepta schimbării, ci s-a ferit tot tmpul de ea. „Urăsc să condamn oamenii pentru că au făcut-o, dar nu cred că îi face să arate mai bine”, spune Julianne Moore. „Când te uiți la cineva căreia i-a fost schimbat fața într-un fel, arată ciudat”, adăuga vedeta, despre intervențiile estetice suferite de tot mai multe persoane.

Halle Berry: „Vreau doar să arăt mereu ca mine”

Halle Berry (56 de ani) crede că fiecare etapă din viață are rolul ei în povestea noastră: „Îmbătrânirea este naturală și asta ni se va întâmpla tuturor. Vreau doar să arăt mereu ca mine. Cred că atunci când faci prea multe din acele proceduri, devii altcineva într-un fel”.

Julia Roberts: „Vreau ca ei să știe când sunt supărată, când sunt fericită și când sunt confuză”

Julia Roberts (55 de ani) recunoaște că a respins toate intervențiile care îi puteau șterge din ani datorită copiilor ei. 

„Vreau ca ei să știe când sunt supărată, când sunt fericită și când sunt confuză. Fața ta spune o poveste… și nu ar trebui să fie o poveste despre drumul tău către cabinetul medicului”, susținea Julia Roberts.

Kate Winslet, despre intervențiile estetice „Sunt împotriva moralei mele, a modului în care părinții mei”

Kate Winslet ( 47 de ani) a declarat pentru The Telegraph că procedurile cosmetice reprezintă o problemă morală pentru ea. 

„Sunt împotriva moralei mele, a modului în care părinții mei m-au crescut și a ceea ce consider eu a fi frumusețe naturală. Nu voi ceda niciodată”, sublinia ea, despre intervențiile estetice.

Foto: Facebook, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter