Roberto Cavalli: „Îmi place să-l copiez pe Dumnezeu“

De Viva.ro, pe

Roberto Cavalli e de părere că femeile sunt mai inteligente şi mai puternice decât bărbaţii şi le admiră pentru personalitatea şi feminitatea lor.
Cu aceste idei, nu e de mirare că a construit un imperiu în lumea modei. Pe lângă creaţiile vestimentare, italianul cu ochelari de soare şi voce de fumător înrăit are parfumuri şi băuturi alcoolice care îi poartă numele.
Roberto Cavalli e un poet. După ce a declarat că fiecare femeie este un supermodel dacă are ati­tudinea potrivită, nu neapărat un fizic fără de cusur, probabil că sexul slab a suspinat uşurat, a clipit dulceag şi s-a bucurat să afle părerea marelui Cavalli despre femei.

Ale tinereţii valuri

Designerul şi-a pierdut tatăl în cel de-Al Doilea Război Mondial. „Cum ar fi fost viaţa mea dacă aş fi avut şi eu tată?”, se întreabă Cavalli pe blogul personal. „Cu siguranţă aş fi învăţat şi aş fi terminat şcoala.”

A ajuns în schimb să facă parte din anturaje destul de dubioase şi de câteva ori viitorul designer, artist şi pri­eten al celebrităţilor s-a bătut în stradă cot la cot cu camarazii săi ca în filmele cu Jackie Chan. Asta deşi era, încă de pe atunci, o fire boemă. Dovadă că, atunci când mama l-a ameninţat după terminarea liceului că ori îşi ia un job, ori pleacă din casa ei, rebelul a ales ulti­ma variantă şi s-a înscris la Academia de Artă din Florenţa. Efervescent şi nerăbdător ca un leu în cuşcă, Cavalli abia aştepta să vină vremea lui, să cuce­rească lumea. Însă a trebuit să înveţe că nu poţi fi 100% nonconformist şi totuşi acceptat de societate. Cu timpul s-a mai temperat, iar de prin anii ’70 a început să fie cunoscut.

A avut o pre­zentare la Paris, apoi la Florenţa lui cea dragă. Privind în urmă, îşi aminteşte cu mândrie de perioada de început. „În 1970 eram designerul numărul 1 în lume. Armani nu însemna nimic pe lângă mine.” Faptul că Brigitte Bardot a fost prima celebritate care i-a purtat creaţiile trebuie să fi contribuit în bună măsură la curajul de a face o astfel de mărturisire. Dar Cavalli nu a fost tot timpul atât de stăpân pe el însuşi.
Vezi continuarea pe Viva.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter