3 uleiuri pe care le poți folosi ca să nu-ți mai cadă părul

De Sandra S., pe

De multe ori ne dăm seama că părul are o problemă abia atunci când începe să cadă foarte mult. Îngrijirea părului ar trebui să fie la ordinea zilei, așa cum este cea a unghiilor sau a pielii. Vezi ce uleiuri poți folosi ca să oprești căderea podoabei capilare.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este foarte bun pentru piele și păr, pentru că hidratează și hrănește în profunzime. Mai mult de atât, acest ulei are și proprietăți antibacteriene, datorită acidului lauric pe care îl conține, așa că îl poți folosi și pentru tratarea scalpului, dar și ca să îndepărtezi mătreața.

Ulei de măsline

Uleiul de cocos hidratează în profunzime și promovează creșterea părului, fiind bogat în vitamina E. Ca să nu îți mai cadă părul, poți face o cură cu ulei de măsline încălzit ușor și masat bine pe scalp – apoi îl lași să acționeze o oră, după care te speli ca în mod obișnuit. Fă acest lucru de două sau trei ori pe săptămână timp de o lună ca să ai un păr sănătos.

Ulei de ricin

Atunci când unghiile tale se exfoliază sau sunt prea fragile, este indicat să le dai cu ulei de ricin. Același efect benefic îl are și asupra părului tău, oprind căderea și întărind firul de păr. Folosește-l o dată pe săptămână: masează-l pe scalp cu o oră înainte să te speli pe cap.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter