Uleiul bio cu măceşe şi lemn de trandafir este ideal pentru hidratarea tenului

De Madalina Racorean, pe

Pentru cine nu ştie, măceşele şi uleiul esenţial de trandafiri sunt ingredientele ideale pentru hidratarea şi regenerarea pielii. Ajută la diminuarea ridurilor, la producerea de colagen şi elastină, la îndepărtarea petelor inestetice şi la micşorarea porilor dilataţi.
Este, de asemenea, un tratament anti-îmbătrânire folosit de sute de ani mai ales de femeile din America de Sud, pentru care măceşele sunt o adevărată comoară.

Uleiul bio cu lemn de trandafir şi măceşe este un tratament 100% natural, obţinut prin presarea la rece a acestor fructe de pădure. Uleiul este îmbogăţit cu ulei natural de linaloe, obţinut din lemnul, fructele şi frunzele unor specii de Bursera originare din Mexic. Are proprietăţi relaxante, calmante, revigorante şi o aromă foarte plăcută, care aduce a lămâie şi iasomie.

Uleiul de măceşe ajută în tratarea acneei şi a cuperozei

Încă din cele mai vechi timpuri,  femeile din America de Sud au descoperit efectele benefice ale uleiului bio de măceşe. Hidratează tenul foarte bine, poate regenera foarte uşor pielea şi ajută la combaterea vergeturilor.
Uleiul esential de măceşe poate vindeca foarte uşor rozaceea. Ajută la repararea şi fortifierea capilarelor, fiind eficient şi în tratarea cuperozei, în prevenirea şi vindecarea tenului acneic sau a dermatitei severe.

Acizii graşi din uleiul bio de măceşe oferă tenului un aspect proaspăt şi catifelat. Aşadar,  pentru ca tenul tău să fie cât mai tonic, e ideal să foloseşti atât uleiul, cât şi cremele şi loţiunile care conţin extract de măceşe.Pentru că are o consistenţă uşoară, acest uleie ste întrebuinţat pentru toate tipurile de ten.

Despre uleiul esenţial de trandafir

Uleiul esenţial de trandafir este obţinut din lemnul unui copac veşnic verde, al cărui scoarţă are culoarea roşie. Este  originar din pădurile Americii de Sud. La un moment dat era pe cale de dispariţie, datorită exploatării excesive, iar azi este cultivat numai în Brazilia.

Dacă te confrunţi cu un ten uscat sau fragil, uleiul esenţial de trandafir este tratamentul cel mai potrivit. Poate fi eficient şi în combaterea ridurilor ( chiar şi al celor de expresie), precum şi în atenuarea cicatricelor sau a vergeturilor inestetice de pe coapse, picioare şi abdomen.

Citeşte despre eficienţa uleiului de jojoba în tratarea scalpului cu probleme şi hidratarea firului de păr pe www.ecotrend.ro.

Foto: Shuterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter