Un profesor de medicină de la Harvard atrage atenția asupra consumului de ulei de cocos: „Este otrăvitor”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 23 august 2018, 16:20
Karin Michels, profesor medical la Harvard și cercetător la Universitatea Freiburg, în cadrul departamentului care se ocupă cu studiul tumorilor, a declarat recent, în cadrul unui discurs public, citat de DailyMail, că uleiul de cocos, atât de lăudat în ultimii ani, atât pentru frumusețe, cât și pentru consum, este, de fapt, otrăvitor. Ea s-a referit doar la consumul de ulei de cocos, argumentând că până și clasica untură de porc este cu mult mai sănătoasă decât uleiul de cocos.

Uleiul de cocos – de la superaliment, la otravă

Uleiul de cocos a devenit celebru în ultimii ani, când din ce în ce mai multe persoane au început să-l folosească, atât ca produs cosmetic, cât și ca superaliment. Dacă în industria cosmetică a devenit unul dintre cele mai vândute produse din lume, la ora actuală, și și-a dovedit beneficiile, în ceea ce privește consumul, specialiștii au avut dintotdeauna păreri împărțite.

Michels, care a studiat uleiul de cocos și impactul său asupra organismului uman, spune că acest ulei a fost lăudat degeaba și că este chiar periculos. Conform unui studiu realizat în Statele Unite, americanii consideră uleiul de cocos ca fiind unul dintre cele mai sănătoase uleiuri existente pe piață, chiar dacă nu știu prea multe despre el. Totul se datorează publicității care s-a făcut în ultimii ani acestui produs.

Conform specialiștilor, uleiul de cocos are mult mai multe găsimi saturate decât se credea până acum. În comparație, untul sau untura de porc sunt mult mai sănătoase pentru organism decât uleiul de cocos.

Karin Michels a mai declarat și că acest tip de ulei poate face ravagii în organism, mai ales dacă cei care îl consumă au probleme cardiovasculare existente. „Uleiul de cocos conține peste 80% grăsimi saturate, mai mult decât dublul cantității pe care o găsim în untura de porc și mai mult decât grăsimile saturate din unt, care sunt undeva la 60%”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter