Machiaj de petrecere în 5, 10, 20 sau 30 de minute

De Libertatea pentru femei, pe

Nu ai mult timp la dispoziţie pentru a te aranja? Nu-i nimic. Noi îţi arătăm că nu îţi trebuie ore întregi pentru a fi frumoasă.
Află cum te poţi aranja rapid în cele 5, 10, 20 sau 30 de minute de care dispui.

Machiaj natural, în doar 5 minute

Da, se poate! Nu vei obţine un machiaj foarte elaborat, ci unul natural.
Foloseşte un anticearcăn pentru a acoperi pungile de sub ochi sau cearcănele, petele maronii sau eventualele coşuri. Pune apoi puţin fond de ten fluid în palmă şi aplică-l pe faţă cu o pensulă specială sau cu un bureţel. Foloseşte pentru linia inferioară a pleoapei un dermatograf în nuanţa dorită, apoi curbează-ţi genele şi aplică mascara. Mai ai nevoie de un fard de obraz natural, pe care să îl aplici uşor pe pomeţi şi, foarte puţin, pe frunte şi bărbie. La sfârşit, alege un ruj-gloss în culoarea care te avantajează.

Machiaj seducător, în 10 minute

Acum ai puţin mai mult timp la dispoziţie, aşa că trebuie să îl valorifici la maximum. Înainte de a începe machiajul, aplică o cremă hidratantă şi las-o câteva minute, ca să intre în piele. Foloseşte apoi fond de ten şi puţină pudră. Cele câteva minute în plus pe care le ai la dispoziţie îţi permit să acorzi ochilor mai multă atenţie. Alege-ţi un fard în două culori şi un dermatograf în ton. Aplică nuanţa mai deshisă în colţul interior al ochiului, iar pe cea închisă în exterior. Nu exagera şi nu insista prea tare cu nuanţa închisă, dacă vrei să obţii un machiaj de zi. Aplică pe sprâncene puţin fard special şi, dacă este nevoie, puţin gel pentru a le fixa. Genele trebuie mai întâi pieptă-nate, după care se aplică mascara, pentru volum sau lungime, în funcţie de ceea ce vrei să obţii. Pe buze, foloseşte un ruj mat, într-o culoare naturală. Poţi folosi şi un gloss sau un luciu natural.

Machiaj complet în 20 sau 30 de minute

Pe lângă machiaj, acum ai suficient timp să te ocupi şi de alte lucruri care te vor ajuta să ai un aspect îngrijit. Aplică pe pleoape comprese reci de ceai de plante sau felii de cartof. Lasă-le 5 minute şi îndepărtează-le. Chiar dacă sprâncenele nu sunt pensate, nu încerca să faci acum acest lucru, pentru că pielea este sensibilă pe arcade şi pot apărea iritaţii. Paşii de început sunt aceiaşi: bază pentru machiaj, fond de ten şi pudră. Asigură-te că fondul de ten se întinde uniform şi acoperă toate micile defecte: coşuri, pete etc. Acum, tenul tău este „pregătit” pentru machiaj. Trasează pe pleoape cu dermatograful o linie subţire, uşor ascendentă. Umple apoi pleoapa cu nuanţa preferată şi dă privirii luminozitate cu ajutorul unui fard crem, alb sau gri deschis, pe care să îl aplici în colţul interior. Urmează aplicarea rimelului şi a fardului de obraz. Dacă ai faţa rotundă, acesta trebuie aplicat începând de la tâmple şi coborând pe linia obrazului.
Pentru buze, alege un creion de contur şi un ruj în acelaşi ton.
Unghii perfecte. Şi, pentru că ai ceva mai mult timp la dispoziţie, nu îţi neglija manichiura. Îţi rămâne suficient timp să-ţi „aranjezi”; puţin unghiile. Scurtează-le, pileşte-le şi aplică un singur strat de lac de unghii, care se va usca în doar câteva minute. Şi, ca să fii sigură că oja se va păstra, ţine-ţi unghiile câteva minute sub jetul (nu prea puternic) de apă rece.

4 mici secrete pentru un efect maxim

1  Atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, este mai bine să optezi pentru un machiaj cât mai simplu şi mai natural, care este de preferat în locul unuia încărcat şi nereuşit.
2  Dacă fardul tău de pleoape nu este foarte rezistent, umezeşte puţin periuţa sau aplicatorul. Astfel, fardul se va fixa mai bine, iar aplicarea lui va fi mult mai precisă.
3  Ca să nu ai surprize atunci când eşti în criză de timp, curăţă-ţi regulat instrumentele de machiaj. O dată pe săptămână, spală cu puţin şampon bureţelul pentru fond de ten şi pudră, peria pentru fard de obraz, aplicatoarele de fard de pleoape şi pensula pentru ruj. Lasă-le apoi să se usuce natural, fără a le tampona cu prosopul. Dacă acestea nu sunt curate, e posibil ca fardurile să nu prindă foarte bine şi, deci, machiajul (chiar şi cel mai simplu) să nu fie unul reuşit.
4  Înlocuieşte-ţi instrumentele de machiaj o dată la doi ani, deoarece oricât le-ai îngriji, acestea se uzează în timp.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter