Află ce anotimp eşti şi ce machiaj ţi se potriveşte!

De Libertatea pentru femei, pe

Află ce „anotimp” eşti şi ce te avantajează, în funcţie de culoarea tenului, a părului şi ochilor, atunci când vrei să te machiezi.

Tipul de primăvară

Caracteristici: tenul este deschis la culoare, luminos, în unele cazuri cu pistrui, iar la soare, se înroşeşte repede. Nuanţa irisului este deschisă, de la albastru la maro luminos. Părul este blond cu străluciri roşcate.

Cum trebuie să fie machiajul

Pentru un aspect natural, foloseşte pe pleoape culori calde, pastelate şi solare. Alege o bază de machiaj transparentă şi o pudră naturală, care să matifieze tenul. Completează-ţi machiajul şi dă-i un aer proaspăt cu un ruj cremos, trandafiriu sau în nuanţa caisei.
Truc. Seara, dă-le ochilor un aspect rafinat cu un fard gri-auriu, iar pe arcadă aplică puţin fard de obraz. Pentru un efect maxim, înlocuieşte rimelul negru cu unul indigo. Nu uita de buze, care trebuie să fie într-o nuanţă caldă de roz.

Tipul de vară

Caracteristici: tenul este rozaliu şi se bronzează rapid. Ochii sunt de culoare deschisă, fie albaştri sau verzi, fie căprui deschis. Părul este blond sau şaten cu tonuri cenuşii, luminoase.

Cum trebuie să fie machiajul

Nuanţele reci – bleu metalizat, gri albăstrui – sau rozul – te avantajează, pentru că dau chipului luminozitate. Evită nuanţele de galben, auriu, portocaliu pal, pentru că, în cazul tău, dau paloare. Alege ca bază un fond de ten bej, cu o uşoară tentă rozalie. Începe apoi machiajul propriu-zis prin conturarea ochilor cu un dermatograf gri-fumuriu. Aplică pe pleoapa superioară un fard bleu-argintiu şi completează restul machiajului cu un rimel negru sau maro închis, un ruj mat sau un gloss roz-trandafiriu şi un fard de obraz în acelaşi ton.
Truc. Fondul de ten şi pudra trebuie să fie naturale sau cu un ton mai închise decât nuanţa ta. În caz contrar, tenul va fi prea alb sau palid.

Tipul de toamnă

Caracteristici: tenul este mai închis la culoare şi se bronzează destul de repede. Părul  şaten închis are sau capătă la soare străluciri roşcate.
Cum trebuie să fie machiajul Nuanţele de pământ şi tonurile de roşu îţi pun în valoare personalitatea. Evită culorile reci, pentru că umbresc tenul închis. Fondul de ten trebuie să fie de nuanţa fildeşului, iar fardurile de pleoape în culori tari, pământii. Pentru obraji, foloseşte un oranj închis şi o pudră uşor bronzantă.
Truc. Dacă ai ochii negri sau căprui închis şi vrei o privire foarte expresivă, foloseşte pe pleoape auriu.

Tipul de iarnă

Caracteristici: tenul este deschis la culoare şi se bronzează destul de greu. Irisul este albastru, verde sau maro, iar părul este negru sau castaniu.

Cum trebuie să fie machiajul

Cele mai indicate culori sunt cele intense, luminoase şi strălucitoare, cu o uşoară tentă albastră. Foloseşte mai întâi un fond de ten fluid, într-o nuanţă naturală de bej deschis (evită pe cât posibil tonurile mai închise decât culoarea naturală a tenului). Pe pleoape, cele mai potrivite sunt nuanţele de albastru, lila, mov pentru ochii căprui, iar pentru cei albaştri, gri, maro, negru. Pe pomeţi aplică un fard trandafiriu, iar pentru buze orientează-te spre un ruj sidefat.
Truc. Combinarea culorilor fardurilor este benefică, deoarece are rolul de a pune în valoare nuanţa ochilor şi a părului. Ai grijă însă să nu exagerezi şi să nu ai un machiaj compus din prea multe culori. Dacă pe pleoape ai folosit deja două culori, lasă obrajii şi buzele cât mai naturale.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter