Machiaj de mireasă, cele mai noi tendinţe

De Geanina Burlancea, pe

Machiajul, una dintre marile probleme ale mireselor.
Sezonul de vârf al nunţilor se apropie cu paşi repezi, iar daca v-aţi ales deja rochia, pantofii şi aţi terminat de trimis invitaţiile, este timpul să vă gânditi şi de sub ce culori vă vor zambi ochii şi obrajii în cea mai importantă zi din viaţa voastră.

Machiajul este un aspect important în look-ul oricărei mirese,la fel de important poate ca şi celelalte accesorii. Indiferent dacă optaţi pentru un aspect angelic sau vreţi să spargeţi tiparele, trebuie să fiţi la curent cu cele mai importante tendinţe din acest an, inspirate direct de pe catwalk-ul newyorkez:

Stilul sirenă

Se adresează în special mireselor şatene, roşcate sau cu tenul închis şi constă în sublinierea buzelor şi a obrajilor prin utilizarea unui ruj roşu şi a unui fard de obraz cărămiziu aplicat cu mişcări circulare. Ochii şi pomeţii sunt machiaţi în nuanţe calde pentru ca atenţia să nu cadă asupra lor.

Stilul curcubeu

Asa cum sugerează şi numele este unul colorat, în care accentul cade din nou pe buze, unde se aplică o nuanţă purpurie, lăsând la liberă alegere tonurile de fard.

Ochi de păun

Reprezintă un stil de machiaj absolut fabulos în care ochii sunt puşi în valoare de paleta de nuanţe ce se regăsesc în penele păunului. Aveţi nevoie de un creion dermatograf negru pentru a sublinia ochii şi a le da o formă alungită spre exterior, apoi se aplică culori ca violet, negru, verde sau albastru; important este ca nuanţa folosită să fie intensă. Zona superioară a pleoapelor va fi acoperită cu aceleaşi nuanţe, însă mai luminoase pentru a crea un efect fascinant.

Stilul artistic

Rămânem la capitolul ochi unde din nou optăm pentru culori intense ca roz închis, portocaliu,violet şi smarald, folosite cu multă imaginaţie. Se va evita evidenţierea rotunjimii obrajilor, conturându-se pomeţii cu nuanţe trandafirii.

Stilul dramatic (de la Marc Jacobs)

Presupune lipsa machiajului. Sprâncenele şi ochii au rolul principal, primele fiind vopsite într-o nuanţă mai închisă decât cea naturală şi lăsate mai groase. Ochii sunt machiaţi cu mult dermatograf, tuş negru şi rimel pentru volum. Pentru restul tenului se va folosi doar fond de ten şi luciu de buze trasparent.

Stilul natural

Reprezintă unul dintre cele mai importante trenduri pentru miresele acestui sezon, sprâncenele fiind considerate elementul cheie al unui look desăvârşit. Machiajul constă în iluminarea feţei, folosind fard cu efect de iluminare în zona obrajilor şi pe nas, iar pomeţii vor fi puşi în valoare cu blush bronzant.

Indiferent dacă îţi faci singură machiajul pentru nuntă sau ai alături un make-up profesionist este recomandat să faci câteva probe înainte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter