Reţete naturiste de frumuseţe testate de cititoarele Unica.ro

De Raluca Cristea, pe Ultimul update Vineri, 23 octombrie 2020, 16:41

Pe Internet, prin cărţi şi reviste găseşti tot felul de reţete naturiste. Unele ţi se par complicate, pe altele le-ai încercat şi n-au dat rezultate…

Dacă şi tu, ca şi mine, căutai de mult reţete de frumuseţe naturiste testate deja şi garantate, atunci ai dat click unde trebuia. Mai jos ai trucuri şi reţete naturiste pentru păr, ten şi chiar împotriva transpiraţiei excesive, reţetele fiind trimise chiar de cititoarele Unica.ro

Mască hrănitoare şi nuanţatoare pentru păr

1 gălbenuş de ou
1 lingură ulei de măsline extra virgin
1 capsulă Coenzima Q10
1 linguriţă vitamina A uleioasă
1 linguriţă tinctură de ardei iute
1 linguriţă tinctură de urzică
1 linguriţă tinctură de brusture
1 linguriţă tinctură de mesteacăn

Cum prepari?
Amesteci gălbenuşul într-un bol ceramic sau plastic cu uleiul de măsline, vit A , vit E şi Coenzima ca pentru o maioneză. Când amestecul se omogenizează, adaugi cele 4 linguriţe de tinctură (ardei, urzică, brusture, mesteacăn). Cu acest amestec masezi scalpul şi îl laşi pe păr, iar dacă mai rămâne, întinzi şi de-a lungul părului. Strângi părul sau îl acoperi şi stai aşa cel puţin 40 de minute, maximum 3 ore. Este bine să aplici masca 1 dată pe săptămână.

Toate ingredientele, mai puţin gălbenuşul şi uleiul bineînţeles, se găsesc în farmacii, mai ales la cele plafar. Durează 20 de minute să o faci, dar merită şi rezultatele sunt vizibile încă de la a doua folosire.

Mască hidratantă şi energizantă pentru păr

Pentru femeile mai comode, care nu au răbdare să amestece toate ingredientele de mai sus, iată o mască mai simplă, dar cu eficacitate ceva mai redusă decât a celei de mai sus.

1 gălbenuş de ou
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
1 fiolă de vitamina C din farmacie

Cum prepari?
Amesteci mai întâi gălbenuşul cu uleiul până se transformă într-un amestec omogen, apoi adaugi fiola de vitamina C. Amestecul îl aplici şi stai aşa maximum 45 de minute.

Tincturi pentru nuanţarea şi întărirea firului de păr

Cele 4 tincturi de mai sus – ardei iute, urzică, brusture, mesteacăn – le poţi folosi şi separat. Câte o lingură din fiecare se pune într-un bol cu 250-300 ml de apă caldă şi foloseşti la ultima fază de clătire a părului la spălat.

Pentru părul blond sau în nuanţe deschise, brusturele şi mesteacănul se înlocuiesc cu flori de muşeţel, gălbenele sau şofran.

Cremă hidratantă şi energizantă pentru toate tipurile de ten

Pui cremă Nivea (crema cu cei mai puţini conservanţi de pe piaţă) sau crema preferată într-un bol. Adaugi ½ de fiolă de vitamina C şi ulei de măsline extra virgin picătură cu picătură, amestecând continuu până când crema devine nici groasă, nici fluidă.

Crema rezultată nu provoacă alergii, este foarte bine tolerată de piele şi, am auzit noi, multe vedete apelează la trucul ăsta.

Cremă împotriva transpiraţiei excesive

Pune într-un recipient care se închide etanş 250 ml din crema de corp pe care o foloseşti de obicei, plus o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu. Agită ca să amesteci bine şi aplică ca o cremă obişnuită pe orice zonă care îţi transpiră excesiv.

Încearcă şi tu trucurile de frumuseţe, apoi întoarce-te pe pagină să ne spui dacă au funcţionat şi la tine!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter