5 secrete ca să «dai» bine în poze

De Unica.ro, pe

Răsfoieşti reviste şi admiri fetele din poze, care mai de care mai frumoasă şi mai aproape de perfecţiune. Un sâmbure de invidie îţi încolţeşte în minte. Nu e cazul. Poţi fi şi tu la fel de fotogenică!
Fugi de aparatul foto, chiar cu riscul de a nu mai apărea în cele mai frumoase amintiri imortalizate pe hârtie? Toată lumea te admiră, dar tu te vezi mult prea urâtă în poze? Nu mai e cazul! Ai auzit? „Colorata mâine-i gata!” Fugi la pozat! Iată câteva trucuri, „furate” de la profesionişti, care te vor ajuta să-ţi faci amintiri de neuitat.

Dolofană? Nu-i bai! Se întâmplă ca, uneori, chiar şi cele cu siluetă de invidiat să apară în poze cu kilograme în plus, în timp ce doamne în realitate plinuţe arată ireproşabil. Dacă ai complexe legate de greutate, de lăţimea şoldurilor sau de burtică, aşază-te în faţa camerei cu un picior puţin mai în faţă, ca „pe loc repaus”. Ţine spatele drept, trage abdomenul şi scoate pieptul în faţă. Nu abuza, căci efectul va fi un aer artificial!

Chip de manechin. Un rid ici, un pic de bărbie colo… Faţa pare îmbătrânită, în ciuda trucurilor de machiaj. Dacă ai tenul bronzat sau, dimpotrivă, foarte alb, nu folosi farduri în culori tari. Nu încerca niciodată un machiaj nou în ziua când faci poze, decât dacă e aplicat de către un profesionist. Ţine cont de faptul că rujurile cu tentă portocalie sau coral au tendinţa de a face dinţii să pară galbeni. Aşa că foloseşte nuanţe de roz, roşu sau grena. Înalţă gâtul pentru o bărbie suplă, delicată.

Subţirică la mijloc. Ca să te mândreşti cu o talie de viespe, ţine braţele uşor depărtate de corp. Fă-ţi din accesorii aliaţi de nădejde: pălăria de plajă, poşeta sau eşarfa, ţinute aparent neglijent peste abdomen sau în dreptul oricări părţi a corpului pe care doreşti să o maschezi, distrag atenţia de la micile defecte. Poţi apela la lenjeria elastică, modelatoare. Şi să ştii că nu numai negrul te face mai slabă! Poţi purta orice nuanţă, numai să fie uni din cap până-n picioare! Şi nu te lăsa fotografiată de jos în sus! Vei părea masivă.

Aer de divă. Ca să arăţi exact ca fotomodelele, nu ai altceva de făcut decât să zâmbeşti. Numai că zâmbetul trebuie să fie suav, misterios, în colţul gurii. Pentru a obţine efectul scontat, îndreaptă-ţi capul uşor într-o parte. Indicat ar fi să nu priveşti direct în obiectivul aparatului, ci la fruntea fotografului.

Relaxarea e cheia succesului. Naturaleţea e cea mai apreciată trăsătură în poze. De aceea se şi spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte. Cu cât eşti mai relaxată în faţa camerei, cu atât vei apărea mai naturală şi, implicit, mai fermecă-toare. Poţi exersa în faţa oglinzii micile trucuri, tocmai pentru a te dezbrăca de inhibiţii cu uşurinţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter