Cum să îți faci bucle spectaculoase fără ondulator, placă sau bigudiuri

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 21 octombrie 2022, 11:31

Dacă ai părul drept, atunci probabil că cel puțin o dată ai visat să ai bucle voluminoase, care să reziste. De obicei, asta implică ceva muncă din partea ta sau a cuiva care se pricepe și, inevitabil, folosirea unui ondulator sau a unei plăci de păr.

Însă aplicarea de căldură asupra firului de păr poate să îi strice structura – mai ales vara, când oricum razele soarelui strălucesc mai puternic ca oricând și îți usucă vârfurile. Poți alege varianta bigudiurilor, dar este prea laborioasă și nu tocmai comodă. Există însă și alte opțiuni, mult mai sănătoase pentru părul tău, mai confortabile și, pe ici pe colo, chiar mai rapide.

Mai jos găsești variantele simple prin care să îți faci bucle rezistente și de invidiat fără să ai nevoie de instrumente speciale. Înainte de a le pune în aplicare, trebuie să ai în vedere faptul că părul trebuie să fie ușor umed – ca atunci când te-ai spălat pe cap, l-ai lăsat o vreme la uscat, dar încă nu s-a uscat complet. Eventual, dacă părul tău e deja uscat, poți folosi un spray pentru descurcarea părului sau o apă florală.

Aceste metode de ondulare a părului funcționează cel mai bine atunci când le lași măcar patru ore să își facă treaba. Poți dormi cu ele, iar dimineața tot ce trebuie să faci este să desfaci buclele și să te bucuri de un păr fabulos.

Bucle lejere făcute cu ajutorul șosetelor


Dacă scopul tău este să creezi niște bucle lejere, fără de efort, atunci ai nevoie de câteva șosete. În funcție de cât de lejere îți dorești buclele, poți folosi patru sau mai multe șosete. Tot ce trebuie să faci este să rulezi cu grijă șuvițe groase de păr pe o șosetă, începând cu vârfurile și mergând mai sus. Când ajungi aproape de rădăcina părului, te oprești și faci un nod la șosetă. Repeți acest pas încă de câteva ori, până când tot părul tău este prins.

Bucle ca de plajă făcute cu o bentiță


O altă variantă simplă de a-ți face bucle fără căldură este cea a bentiței. Ai nevoie doar de o bentiță rotundă, elastică și cinci minute. Dacă nu ai nicio bentiță, poți improviza – cauți un dres vechi și rupt, îi tai un crac și îi faci un nod astfel încât să se potrivească cu forma capului tău (nici prea strâns, nici prea lejer). Bentița trebuie pusă pe cap, asemeni unei coroane. Tot ce îți rămâne de făcut apoi este să înfășori părul în jurul bentiței

Bucle retro făcute cu agrafe

În cazul în care ești adepta unor bucle mai degrabă retro, te poți ajuta de agrafe. Folosindu-te de degete, încerci să îți rulezi șuvițe mai subțiri de păr, pornind de la vârf și mergând spre rădăcină. Odată rulată o șuviță, o prinzi cu ajutorul unei agrafe sau a unei clame. La final, poți să acoperi totul cu o eșarfă, pentru a fi sigură că nicio buclă nu se desprinde.

Bucle voluminoase făcute cu bantu knots

O metodă foarte populară de ondulare sunt bantu knots – adică niște cocuri mici, care îți acoperă tot capul. Inițial, metoda aceasta a fost descoperită și folosită de femeile de culoare, în încercarea de a-și menține sub control buclele voluminoase. Treptat, și alte femei au preluat metoda, descoperind că rezultatul este superb indiferent de textura părului. Tot ce trebuie să faci este să iei șuvițe de mărime potrivită din păr și să faci cu fiecare din ele câte un coc micuț, pe care îl prinzi cu un elastic. Poți face oricâte cocuri îți dorești, în funcție de cât de lejere vrei buclele – cu cât mai puține, cu atât mai lejere vor fi. Singurul inconvenient al acestei metode este că nu oferă același confort în timpul somnului precum surorile ei din această listă.

Bucle strânse în stil afro făcute cu paie

Această metodă este cea care necesită cel mai mult timp din listă, dar rezultatul final nu îl poate bate niciun ondulator. Ai nevoie de multe paie – dacă părul tău este des și lung, vei avea nevoie de cel puțin 70 de paie. Din fericire, paiele se pot găsi la set la un preț mic. Odată ce ai paiele, poți începe. Ia șuvițe cât mai subțiri din păr și rulează-le pe toată lungimea paiului. Odată ce ai făcut asta, poți fie să faci un nod la pai și să îl fixezi cu o agrafă, fie să prinzi capetele paiului cu niște elastice foarte mici. Pentru un plus de comfort și siguranță, poți să îți înfășori capul cu o eșarfă la final, la fel ca la metoda cu agrafele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter