Bucle mari, volum din plin? Iată cum să îţi faci o coafură de vedetă!

De Revista Unica, pe

Nu fii invidioasă pe coafurile sexy ale vedetelor. Şi tu poţi să arăţi ca ele. Află cum de la propriii lor stilişti
 

Bucle mari

Părul buclat arată foarte bine cu breton lung, dar evită să-l franjurezi mult, pentru că rişti să pară „explodat“. Lungimea potrivită e până la umeri, părul fiind tuns în trepte mari, care pornesc de la linia bărbiei. Învaţă de la stilist cum să obţii bucle de invidiat.
Rutină de urmat: Începe cu un şampon pentru păr vopsit, urmat de o mască hidratantă, elimină excesul de apă cu un prosop şi descurcă părul cu un pieptene. Aplică spumă pentru volum, înfăşoară şuviţele pe degete, pentru a forma bucle, şi usucă părul complet, altfel se electrizează.
TOP TIPS: 1. Evită gelurile lipicioase şi produsele pe bază de silicon. Chiar dacă se absorb foarte repede, deshidratează părul; 2. Foloseşte cel puţin o dată pe lună un balsam fără clătire, cu proteine, pentru că are rol de regenerare şi hidratare a scalpului.

Onduleuri lejere

Părul lung pare a nu se demoda niciodată, iar stilistul Mihaelei Rădulescu ştie că are de furcă la părul ei. El conferă coafurii acel „je ne sais quoi“ cu ajutorul onduleurilor retro, ultraglamour vara asta. Trebuie să ai părul foarte sănătos şi hidratat ca să poţi să-l menţii la o astfel de lungime, dar eşti cu adevărat norocoasă dacă-l ai şi des. Trişează cu meşe, dacă ai părul fin.
Rutină de urmat: Pulverizează un spray de protecţie împotriva căldurii pe părul umed şi usucă-l orientând uscătorul din creştet spre vârfuri, pentru a evita electrizarea. Apoi, ia şuviţe la întâmplare şi răsuceşte-le de la jumătate în jos, pe ondulator. Termină definind onduleurile cu un serum.
TOP TIPS: 1. Vrei volum la rădăcină? Pulverizează spray pentru bucle, în timp ce ţii capul în jos, apoi usucă părul cu difuzorul; 2. Pudra de copii absoarbe grăsimea. Dacă ai părul lipit de cap, bagă-ţi degetele în pudră şi trece-le prin păr.

Volum din plin

Ciufulit, romantic, coafat aparent fără niciun efort – aşa trebuie să arate părul tău vara aceasta. Pentru părul fin e un chin să-şi păstreze aceeaşi formă şi volumul mult timp, mai ales dacă e lung, aşa că încearcă o tunsoare în scări, pentru că îl va face să pară mai bogat. Stilul Andreei Antonescu e foarte uşor de împrumutat şi se potriveşte oricărui tip de faţă. 
Rutină de urmat: Aplică o spumă pentru volum pe părul umed şi usucă-l cu foehnul, dar nu în totalitate, ţinând capul în jos, pentru a căpăta volum la rădăcină. La final, foloseşte o perie rotundă, pentru a netezi şuviţele de deasupra, şi aplică spray pentru strălucire.
TOP TIPS: 1. Înainte de a folosi foehnul, stropeşte-ţi mâinile cu ser de netezire a părului, pentru a-l proteja de căldură; 2. Vrei păr drept? Obţine-l cu peria. Ondulat? Apelează la bigudiurile calde: nu deshidratează părul, precum placa, iar coafura rezistă mai mult.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter