Noi mituri despre frumuseţe

De Andra Pecingina, pe

Trucurile de frumuseţe despre care citim în fiecare zi nu provin mereu din surse sigure, şi totuşi ne încredem în ele. Însă, doar pentru că ne dorim ca ele să funcţioneze nu le face adevărate .
În fiecare zi sunt demontate noi mituri legate de frumuseţe şi noi ne-am hotărât să nu rămânem în urmă cu descoperirile în domeniu şi să investigăm pentru tine.

Să arunce prima piatră cine nu şi-a pus la un moment încrederea într-un truc de frumuseţe fals! Trebuie să fiu sinceră şi să recunosc că am încercat multe lucruri absurde în adolescenţă, doar pentru că auzisem că funcţionează.

Am crezut multă vreme că după o noapte de distracţie, două felii de castravete mă scapă de cearcăne sau că există produse care pot repara vârfurile despicate. Îmi place să cred că acum sunt mai înţeleaptă sau doar mai bine informată, aşa cum vei fi şi tu după ce vei citi acest articol!

Mit: Produsele fără alcool sunt mai bune pentru ten

Este important să ştii că nu toate felurile de alcool sunt dăunătoare pielii, există anumite tipuri care au bază uleioasă: cetil-alcool, benzil-alcool, oleil-alcool.  Acestea sunt emoliente, ceea ce înseamnă că nu îndepărtează elementele necesare pielii, ci îi păstrează nivelul de hidratare natural şi astfel o fac mai mătăsoasă.

Mit: Dacă bei 2 litri de apă pe zi vei avea tenul mai frumos
Singurul motiv pentru care vrei să bei cantitatea aceasta de lichide este pentru că ajută la curăţarea rinichilor şi elimină din pofta de mâncare. Nu te aştepta să observi diferenţe notabile pe pielea ta după o cură de lichide, ci doar schimbări în bine pentru metabolismul tău.

Mit: Porii tăi se pot deschide şi închide
Porii pielii nu sunt chiar ferestre către profunzimea acesteia, nu se pot deschide sau închide. Într-adevăr uneori porii tăi apar măriţi, dar asta se întâmplă din cauza celulelor moarte neîndepărtate la timp. Pentru a recăpăta aspectul strălucitor al pielii trebuie să recurgi la exfoliere, urmată de tonifiere şi hidratare.  
Noi mituri despre frumuseţeMit: Cel mai bine este să aplici parfumul în aer şi să intri în norul format
Astfel îţi vei acoperi hainele cu parfum, care poate să păteze anumite materiale, şi nu vei obţine efectul durabil pe care ţi-l doreşti. Apa de parfum este făcută să fie emanată alături de căldura corpului tău, deci cel mai bun mod de a o folosi este să o aplici pe punctele unde pulsul este intens: baza gâtului, încheieturile mâinilor, locul din spatele lobului urechii şi în spatele genunchilor.

Mit: Feliile de castravete reduc cearcănele
Nici acest lucru nu este adevărat, răcoarea pe care o emite castravetele este cea care te face să ai senzaţia că ochii tăi se simt mai bine după o noapte grea. Dar dacă vrei să foloseşti ceva care chiar funcţionează, încearcă pungile de ceai răcite după infuzie, preferabil ceai verde.

Mit: Ciocolata şi cofeina cauzează acnee.
Hormonii, glandele sebacee hiperactive, moşternirea genetică şi cel mai des celulele moarte care rămân în pori cauzează acne. Exfoliază mai des şi nu renunţa la micile plăceri dulci sau amărui doar de teama coşurilor.

Mit: Tenul gras nu are nevoie de hidratare
Mitul este fals deoarece nivelul de hidratare al pielii nu este legat de producţia de sebum. Majoritatea covârşitoare (78%) a femeilor cu ten gras  se confruntă cu problema deshidratării. Dacă te afli în această categorie este important să găseşti un produs care va regla producţia de sebum şi în acelaşi timp să păstreze pielea hidratată.

Noi mituri despre frumuseţeMit: Nu este igienic să foloseşti deodorantul sau lama de ras a iubitului tău
Acesta este un alt mit care merită demontat, singurul lucru care te-ar putea împiedica să îi foloseşti produsele aflate la îndemână este faptul că ele sunt realizate special pentru pielea bărbătească, mai puţin sensibilă. Problema nu se pune de igienă corporală, până la urmă este iubitul tău şi împarţi cu el mai mult de atât.

Avem însă şi reversul medaliei – trucurile de frumuseţe adevărate – pe care este bine să le aplici aşa cum sunt promovate. De exemplu, este adevărat că pilirea unghiilor în mai multe direcţii duce la deteriorarea lor. Este bine să faci manicura astfel: pileşte fiecare unghie în aceeaşi direcţie şi cu un instrument care nu este metalic. Unghiile trebuie de asemenea lăsate să respire între şi protejate cu un strat tip tratament bogat în calciu înainte de aplicarea lacului.
 
Fiecare generaţie de femei are miturile sale despre înfrumuseţare. Am depăşit de mult epoca în care se credea că maioneza face părul mai mătăsos sau că berea ne ajută să obţinem un bronz mai frumos, fără ca asta să însemne că orice informaţie nouă merită atenţia noastră!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter