Măşti de păr cu ceai: Cum le prepari şi ce beneficii au

De Diana Zagrean, pe

Măştile de păr bazate pe ceai verde, ceai negru sau alte ceaiuri din plante sunt foarte bune pentru păr. Vezi cum le prepari şi ce beneficii au.
 

Ceaiul verde şi ceaiul negru, cele mai bune pentru păr

Cafeina din ceaiurile negre şi verzi blochează hormonul DHT, care are un rol în căderea părului. Ceaiul negru conţine mai multă cafeină decât ceaiul verde, dar ambele au efecte benefice asupra podoabei capilare.

Ceaiul verde stimulează creşterea părului

Antioxidanţii şi taninurile din ceaiul verde ajută la creşterea unui păr mai viguros, cu fire mai groase, mai strălucitoare, care cresc mai repede.

Ceaiul negru îngroaşă firul de păr

Ceaiul negru conţine mai multe substanţe care întăresc şi îngroaşă firul de păr. Dacă ceaiul verde ajută părul să crească mai repede, ceaiul negru îl face mai puternic, mai rezistent al intemperii şi fiecare fir de păr va fi mai gros.

Ceaiul verde, bun pentru mătreaţă

Ceaiul verde este bun pentru mătreaţă şi psoriazis. Se pare că spălăturile cu ceai verde te scapă de majoritatea cojilor de pe scalp, indiferent dacă sunt cauzate de mătreaţă, de o eczemă, sau de psoriazis.

Cum să prepari masca cu ceai pentru păr

Fierbe apă într-un ibric. Pune apa în două ceşti şi pregăteşte ceai negru şi ceai verde ca pentru un mic dejun obişnuit. După ce infuzia este gata, spală-te pe cap cu şamponul obşnuit. Toarnă ceaiul uşor şi clăteşte bine la rădăcină. Foloseşte un balsam puternic, deoarece ceaiurile fac părul aspru şi îl încurcă uşor. Clăteşte cu apă călduţă şi repetă timp de 2 săptămâni, la fiecare spălare.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter