Măşti naturiste: Pregăteşte-ţi părul pentru vară!

De Erika Chivu, pe

Din cauza soarelui şi apei din mare sau piscină părul să usucă, este mai greu de aranjat şi necesită mai multă îngrijire. Aşa că începe de pe acum să te pregăteşti cu aceste măşti naturiste pentru toate prăblemele părului.

Maioneză pentru păr „neascultător”

Dacă părul tău pare să aibă voinţă proprie şi se electrizează uşor, încearcă aceaastă mască pe bază de maioneză. Poţi să foloseşti maioneză simplă sau să adaugi în ea puţină miere. După ce aplici masca înfăşori părul în folie de plastic şi rămâi aşa o jumătate de oră, după care speli părul normal. Atenţie, maioneza trebuie să fie naturală, făcută în casă!

Avocado pentru păr uscat

Îţi trebuie o lingură de avocado pasat şi o linguriţă de miere. Amesteci bine ingredienteşe şi stai cu masca pe păr cel puţin 15 minute, apoi şamponezi. Efectele se văd pe loc, dar dacă vrei să se păstreze în timp, trebuie să foloseşti masca măcar odată pe săptămână.

Banane pentru păr strălucitor

Şi bananele sunt potrivite pentru păr. Îţi trebuie o jumătate de banană pasată, un ou, o linguriţă de miere şi una de ulei de măsline. Pasta rezultată din aceste ingrediente se masează bine în păr şi pe scalp, apoi se mai lasă încă o jumătate de oră să acţioneze.

Uleiuri vegetale pentru păr puternic şi sănătos

Această mască îţi va fi utilă dacă iubeşti apa şi vei merge vara asta la piscină, ştrand sau la mare. Ai nevoie de un amestec de uleiuri vegetale. Poţi folosi ulei de in, din sâmburi de struguri, germeni de grâu, jojoba sau orice alt ulei ţi se pare accesibil. Mportant este să fie uleiuri vegetale din cele care se administrează şi intern. NU ai voie să floseşti ulei esenţial pentru aromoterapie, care e iritant pentru scalp. Amestecul de uleiuri se încălzeşte puţin aşezând recipientul în apă caldă, apoi se plică pe păr. Funcţionează cel mai bine la căldură, aşa că acoperă capul cu o folie de plastic şi rămâi aşa o oră.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter