5 măşti naturale pentru pielea ta

De Lumea Femeilor, pe

Miere, suc de lămâie, argilă şi chiar… rom! Iată numai câteva ingrediente accesibile pe care le poţi folosi, periodic, pentru a-ţi prepara singură tratamente de înfrumuseţare! Alege masca potrivită pentru problemele tale.

Mască naturală hidratantă

Ingrediente:
o jumătate de banană coaptă
• sucul de la o jumătate de lămâie
• 2 linguri de lapte
• 1 linguriţă ulei de măsline.
Mod de preparare: striveşte banana cu o furculiţă şi toarnă treptat peste această pastă sucul de lămâie şi uleiul de măsline. Cu ajutorul unei pensule, aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute. Pentru a înlătura masca, foloseşte un prosop curat, îmbibat în apă călduţă. Rezultate: bananele, care reprezintă o sursă foarte importantă de vitamina A, au un efect puternic hidratant pentru tenul foarte uscat. Acelaşi efect miraculos pentru piele îl are şi laptele. Nu-i de mirare că acest ingredient era atât de apreciat de Cleopatra, frumoasa împărăteasă a Egiptului, care îl folosea pentru îmbăiere.

Mască naturală purifiantă

Ingrediente:
3 linguri cu suc de castravete
• sucul de la un sfert de lămâie
• 1 albuş de ou
• un vârf de sare grunjoasă
• 1 picătură de ulei esenţial de arbore de ceai.
Mod de preparare: bate albuşul spumă şi adaugă un vârf de sare grunjoasă. Într-un alt bol, amestecă celelalte ingrediente şi apoi încorporează treptat albuşul bătut. Aplică acest amestec pe faţă şi lasă-l să acţioneze timp de 20 de minute. După ce timpul de acţionare a expirat, înlătură masca cu ajutorul unor comprese îmbibate în apă minerală. Rezultate: datorită acţiunii astringente a castravetului, mască curăţă şi închide porii. Un alt beneficiu este că acţionează împotriva punctelor negre. În plus, culoarea verde şi aroma proaspătă, de primăvară, te vor binedispune în miez de iarnă

Mască naturală pentru calmare

Ingrediente: 4 linguriţă cu argilă
• 6 picături de ulei esenţial de muşeţel
• 6 linguri de ceai de muşeţel
• 1 linguriţă ulei de măsline
• 4 picături de vitamina E.
Mod de preparare:
combină argila cu ceaiul de muşeţel şi apoi adaugă, pe rând, restul ingredientelor. Aplică masca, evitând conturul ochilor. După 30 de minute, îndepărtează pasta cu ajutorul unor dischete îmbibate în ceai de muşeţel. Pont: dacă pregăteşti o cantitate mai mare, poţi păstra această pastă la frigider, maximum o lună de zile. Rezultate: argila şi muşeţelul fac minuni pentru tenul sensibil, care se înroşeşte uşor. Trebuie să ştii că, pentru tenul sensibil, cea mai potrivită este argila roz. Argila albă poate fi folosită cu succes pentru tratarea tenului uscat, iar cea albastră redă strălucirea tenului; dacă ai tenul gras, prepară-ţi măşti cu argilă verde.

Mască naturală pentru regenerare

Ingrediente:
1 vârf de cuţit de lăptişor de matcă
• 1 linguriţă de miere călduţă
• 1 linguriţă ulei de măsline.
Mod de preparare:
amestecă mierea cu lăptişorul de matcă şi apoi adaugă uleiul de măsline. Lasă masca să acţioneze timp de 15 minute. Îndepărteaz-o cu apă călduţă.  Rezultate: lăptişorul de matcă regenerează pielea şi netezeşte ridurile. Mierea, în schimb, curăţă tenul, iar uleiul de măsline îl hidratează profund.

Mască naturală pentru păr strălucitor

Ingrediente:
2 gălbenuşuri de ou
• 1 linguriţă de ulei de ricin
• 1 lingură de rom.
Mod de prepare:
combină cele trei ingrediente într-un bol şi aplică amestecul pornind de la rădăcină spre vârfuri. Acoperă-ţi părul cu un prosop şi lasă să acţioneze timp de două ore. Înlătură masca folosind şampon şi clătind din abundenţă. Rezultate: gălbenuşul de ou şi uleiul de ricin hidratează, iar romul întăreşte firul de păr.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter