Cosmetică: 5 fructe care îţi salvează pielea

De Libertatea pentru femei, pe

Tratamentele naturale pe bază de fructe sunt soluţia salvatoare indiferent de problemele tenului şi asigură îngrijirea completă de care pielea ta are nevoie. Sunt ușor de aplicat, deci ai toate motivele să apelezi la ele.

1. PORTOCALA redă tenului strălucirea

Vitamina C din compoziţie, vitală pentru producerea colagenului, are rol esenţial în tonifierea și revigorarea ţesuturilor. În plus, portocala reprezintă una dintre cele mai bune metode de împrospătare a tenului și de redare a strălucirii naturale. După aplicarea unei măști cu portocală, pielea rămâne perfect curată și radiază de frumuseţe.

Încearcă acasă: combină sucul obţinut dintr-o jumătate de portocală cu 2 linguriţe de iaurt natural. Aplică amestecul pe faţă, lasă-l 5 minute, apoi clătește-te cu apă călduţă. Masca relaxează și revigorează
instantaneu.
Dieta rapidă cu portocale: Slăbeşti 2 kg în 4 zile!

2. KIWI previne apariţia ridurilor

Tenul matur are numai de câștigat de pe urma acestui fruct exotic, extrem de bogat în vitamina A, recunoscut și foarte apreciat pentru capacitatea sa de a preveni ridurile, de a le estompa pe cele existente și de a îmbunătăţi capacitatea naturală de apărare a pielii.

Încearcă acasă: obţii o mască ideală pentru hrănirea tenului matur dintr-o jumătate de banană și un kiwi. Curăţă fructele, zdrobește-le miezul și combină-le. Adaugă apoi 2 linguriţe de iaurt, amestecă bine și aplică uniform pe faţă.  După un sfert de oră, clătește cu apă caldă și demachiază-te.

3. AFINELE regenerează celulele

Extrem de bogate în antioxidanţi, acestea grăbesc vindecarea leziunilor și au capacitatea de a repara ţesutul în urma degradării ce are loc zilnic. Au efect antibacterian, de aceea sunt folosite cu succes și în tratarea acneei.

Încearcă acasă: pune în blender 2 linguri de afine și pisează-le. Amestecă-le apoi cu 2-3 linguriţe de suc de lămâie și cu puţină făină de ovăz și mixează până obţii o pastă moale, pe care să o întinzi apoi pe ten. După 10 minute, clătește-te cu apă călduţă și aplică o cremă hidratantă.
Dietă: 3 reţete cu avocado care te ajută să dai jos burta

4. AVOCADO previne deshidratarea

Uleiurile naturale și grăsimile monosaturate din compoziţie hrănesc intens pielea și îi menţin aspectul tânăr. Pe lângă acestea, vitamina E, un puternic antioxidant, previne îmbătrânirea și luptă împotriva radicalilor liberi, inamicii numărul 1 al tenurilor uscate și iritate.

Încearcă acasă: curăţă un avocado, îndepărtează-i sâmburele și pisează-i miezul cu o furculiţă. Adaugă o linguriţă de miere și una de iaurt și amestecă bine. Aplică mixtura pe faţă, într-un strat uniform, pune câte o felie subţire de castravete pe fiecare pleoapă și relaxează-te timp de 15 minute, cât va acţiona masca. La final, clătește-te cu apă călduţă și șterge-te cu un prosop moale.

5. CĂPȘUNILE menţin prospeţimea și tinereţea pielii

Pe perioada verii, un peeling cu căpșuni e modalitatea ideală prin care îţi păstrezi tenul neted, căci acidul salicilic din compoziţia fructelor are o capacitate excelentă de a elimina celulele moarte, de a purifica și de a catifela epiderma.

Încearcă acasă: pisează cu blenderul 5-6 căpșuni mari, apoi combină-le cu 2 linguriţe de miere. Aplică pe faţă, masează pielea circular timp de 1-2 minute, apoi clătește-te bine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter