Maşti naturale pentru un par sănătos

De Libertatea pentru femei, pe

Foloseşte-te de ingredientele naturale din bucătărie pentru a da părului hidratare, strălucire, protecţie sau orice altceva are nevoie. Simple, ieftine şi uşor de preparat, maştile făcute în casă oferă de fiecare dată rezultate excelente, aşa că nu ezita să le incluzi în programul de îngrijire.
Maştile se aplică în general înainte de spălare, pe părul umed. Se masează mai întâi la rădăcină, după care se întinde produsul pe toată lungimea părului. Pentru cele mai bune rezultate, timpul de acţiune trebuie respectat.

Un plus de strălucire – mască cu miere

Mierea (2 linguri), uleiul de migdale (o lingura) şi oţetul de mere (o lingura) formează combinaţia potrivită care va da luciu natural parului tau. Amesteca toate ingredientele într-un bol. Înainte de a te spala pe cap, aplica mixtura la radacina, apoi piaptana pentru a o distribui pâna la vârfuri. Lasa masca pe par aproximativ o ora, îndeparteaza cu apa din abundenţă, apoi spală părul.

Protejează-l de soarele puternic

„Daca petreci mult timp afara, în soare, ai neaparat nevoie de un tratament menit sa previna degradarea parului. Adauga într-un bol câte 10 picaturi din fiecare dintre urmatoarele uleiuri: de argan, de bumbac,
de avocado şi de ricin. Amesteca şi lasa la macerat o ora şi jumatate. Aplica mixtura de la jumatatea firului de par în jos şi las-o sa acţioneze 40 de minute. Spala apoi parul normal, iar la final nu mai folosi balsam, ci doar o masca hranitoare, pe care o aplici pe tot parul pentru 10 mi nute. Clateşte bine la final”.

Mai mult volum

Foloseşte urmatoarea combinaţie ori de câte ori îşi doreşti volum de la radacina: piseaza cu furculiţa o banana coapta, adauga un ou şi mixeaza folosind un blender de mâna. Pune apoi o jumatate de ceaşca de bere şi o lingura de miere şi amesteca pâna la omogenizare. Aplica pe scalp, acoperind bine radacinile şi întinde pe toata lungimea parului. Las-o în jur de 30-45 de minute, apoi clateşte-te şi spala-te
pe cap.

Hidratare de durata

Parul tau e tern, uscat, fin sau creţ? Atunci are neaparat nevoie de o masca hidratanta o data pe saptamâna. Amesteca o banana marunţita cu 3 picaturi de ulei de migdale şi aplica masca pentru 25 de minute. O alta combinaţie cu excelente proprietaţi hidratante se obţine din: o jumatate de ceaşca de iaurt, o jumatate de ceaşca de miere şi o lingurişa de ulei de migdale sau masline. Întinde pasta pe parul umed, iar dupa 20 de minute spala-te pe cap.

Stimuleaza creşterea parului

Pentru parul lung e nevoie de miezul unui avocado întreg, bine marunţit şi amestecat cu o jumatate de ceaşca de ulei de masline. Daca parul este uscat, mai poşi adauga în compoziţie şi o linguriţa de miere. Aplica masca pe parul umed, strânge tot parul într-un coc, acopera cu o casca de duş şi apoi cu un
prosop. Lasa ingredientele sa acţioneze 20 de minute, iar la final spala-te normal.

Îngrijire pentru părul vopsit sau degradat

Tratamentele naturiste ultrahidratante vin sa completeze cu succes îngrijirea de baza. Uleiurile
esenţiale de rozmarin sau de lavanda sunt cele mai bune ingrediente pentru o masca reuşita, în
acest caz. Pune într-un bol 10 picaturi din unul dintre uleiurile amintite mai sus şi combina cu un sfert de ceaşca de ulei de masline extravirgin sau de migdale dulci. Întinde pasta uniform pe parul umed, acopera capul cu o casca de duş şi pune deasupra un prosop încalzit, dar uscat. Dupa o jumatate de ora clateşte şi spala-te ca de obicei, şamponând de doua ori.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter